Labelnight Girafe Sauvage én babbel met Justin Berkovi (20/05)

Girafe Sauvage is een Belgisch/Deens technolabel opgericht in 2009 door Sören Aalberg. Op 20 mei organiseren ze een labelnight in TRAX te Roeselare. Hiervoor staan de labelbaas zelf, Justin Berkovi, Seba Lecompte, Verbeke en SNC op de line-up.

Justin Berkovi heeft de decks al gedeeld met de grootste namen in de technowereld: Dave Clarke, Richie Hawtin, Sven Väth,... In de laatste twee decennia heeft hij zo'n 5 albums, verschillende 12" EP's en remixes geproduced. Zijn stijl is te kenmerken aan de diepe minimalistische, maar toch ook harde sets. Naar aanleiding van het event kregen we de kans voor een klein interview met headliner Berkovi!

FUZZ - Hoe is het om terug te zijn in België op 20 mei?

Berkovi: Ik kijk er erg naar uit! Ik speel altijd graag in België, en voor zaterdag heb ik ook wat nieuw materiaal om te testen!

FUZZ - Vroeger speelde je vaker op events in België, ken je de Belgische clubs en events waar je vroeger hebt gespeeld? Speciale herinneringen aan over gehouden?

JB: Natuurlijk! België heeft nog steeds een speciale plaats in m'n hart. Ik heb verschillende albums gereleased op Music Man, m'n eerste technoplaten waren ook vooral zwart geel rood en de te gekke feestjes zal ik ook niet snel vergeten. Vooral Fuse en I Love Techno zijn me bijgebleven, dat waren machtige avonden.

FUZZ - Over Music Man, hoe ben je daar terecht gekomen?

JB: Goede vraag, ik kende T-Quest die de A&R deed bij het label. We hadden het over een remix voor Alter Ego en even later tekende ik bij hen. Ik hield echt van de muziek die ik bij hun heb uitgebracht!

FUZZ - Hoe begin je met het maken van een nieuwe track? Heb je een speciale routine of iets dergelijks?

JB: Ik heb geprobeerd om een soort systeem te creëren, maar eigenlijk ben ik gewoon aan het spelen met sounds. Ik blijf iets verfijnen tot ik het goed vind, daarna voeg ik er wat beats aan toe en verwerk ik het naar een loop. Maar het is niet echt een procedure (twijfelt even). Ik moet gewoon de muziek voelen en dan gebeurt het vanzelf.

FUZZ - Enige tips voor jonge technoproducers?

Berkovi: Zorg dat je er goed uitziet op Instagram! (lacht)

FUZZ - Waarom begon je met het label Predicaments? En waarom is het label gestopt?

JB: Ik wilde altijd al een eigen label beginnen. Het was iets dat ik snel deed nadat ik begon met producen. Het stopte omdat ik het gewoon te druk had met gigs, waardoor ik de kwaliteit niet altijd kon bewaren. Maar ik ga opnieuw leven in het label roepen!

FUZZ - Aha leuk om te horen. Laatste vraag, wat zijn je 5 favoriete tracks op dit moment?

JB: Johannes Volks nieuwe EP op Token vind ik heel goed, bijna alles van Volk eigenlijk. Het nieuwe album van Markus Suckut is ook een aanrader, net zoals alles van Johannes Heil. Ook Ben Longs laatste werk vind ik goed, en héél veel donkere tracks zoals de release van Fanon Flowers op Mechanism Industries.

De Deense maar in België wonende labelbaas Sören Aalberg komt op 20 mei eveneens een plaatje opleggen. Een unieke sound die gemaakt is door homemade synthesizers en eigen geluiden, die sound is geliefd bij onder andere Richie Hawtin, Len Faki, Troy Pierce, Luciano, Paco Osuna.

Volgende op het lijstje is Seba Lecompte, als resident-dj en oprichter van de Bang The Box-feestjes in Decadance Gent, is hij zeker geen onbekende. Verder verwarmde hij dansvloeren op I Love Techno, Fuse, Kozzmozz, 10 Days Off,... om er maar een paar op te noemen. Al vroeg begon hij met het verzamelen van platen en zo ontwikkelde hij zijn stijl in techno en tech-house. Zijn eerste release was in 2004 en stilaan maar zeker maakt hij naam als producer met tracks uitgebracht op What Happens, Recode Musik, Airtaxi, Gotham Grooves, Polar Noise, Ion Music, Balance 432 en nog veel meer!

Tickets voor deze labelnight in TRAX (Roeselare) zijn nog steeds beschikbaar voor €8, aan de deur kosten ze €10. Bestel ze online via deze link

Ontdek meer...Event