Fuzz Five #56 - Linear Straight

Linear Straight komt in rechte lijn onze Fuzz Five binnen. Eerder deze maand bracht deze topper zijn derde release bij TrishElectric Art Recordings uit en die mag gehoord worden. Niet al te lang geleden kwam er op MBR ook nog een geweldige Black Asteroid remix uit van zijn Tunnel Vision. De Tunnel Vision EP vind je dan weer terug op Coincidence Records.

Het is dan ook een eer om vijf handpicked tracks van Linear Straight doorgestuurd te krijgen. Wil je de grootmeester zelf aan het werk zien? Kom dan 28 mei naar Sontag, 10 juni naar Food in Roeselaare of het weekend van 11 augustus naar AFTRSUN!

Headless Horseman - Shattered

Eén van mijn persoonlijke favoriete tracks van dit moment. De combinatie van industriële donkere sounds met mokerharde beats in een alledaagse 4/4 bar loop, da’s toch niet zo vernieuwend? Niet per se, maar het voelt gewoon zo speciaal aan. Headless Horseman toont hier opnieuw een staaltje van perfectie in het genre. Zowel qua sound, qua build up als productie steekt dit ver boven de rest uit. 47, nog steeds onder leiding van Tommy Four Seven is en blijft een toplabel. De max.

 

Peter Van Hoesen - Oscar's Blood

Alweer een fantastische release van Peter Van Hoesen. Deze Oscar’s Blood is een heel hypnotische track, dankzij de bass die gewoon blijft gaan doorheen het hele nummer. Daarbij nog dronerige synthklanken die er mysterieus in worden verwerkt. Ik beeld het me even in, Berghain, 8 uur in de ochtend en dit op de speakers … Moeten er nog koffiekoeken zijn? 

 

Tensal - Development Pt. 3

Altijd moeilijk selecteren tussen de geweldige tracks van Tensal. Deze steekt er voor mij dan bovenuit als het over het recent werk gaat. Zeer strakke productie zoals we gewoon zijn van deze heer, ditmaal op Soma. Altijd die typische groove, die herkenbare sound. Het blijft een niche binnen het genre, dit rechttoe rechtaan werk, maar ik zou mezelf niet zijn tijdens een Linear Straight dj set als ik deze repetitieve vorm van techno niet zou draaien. Top materiaal, de hele EP trouwens!

Bryan Chapman - P Hex

Een artiest die we minder zien verschijnen op line ups, Bryan Chapman. Jammer thans want deze heer is telkens weer een plezier om naar te luisteren. Zeer unieke sound, Ik draaide destijds al The Devil Factory van hem en dat was een echte knaller. De nieuwste release doet het met een pak minder distortion maar hij doet het oh zo goed. Diep en toch vol van energie, op de achtergrond een repetitief resonant toontje dat geen moment verveelt … Jazker: P Hex heeft het allemaal.

Jeroen Search - Sense of Time

Meesterlijk ambachtelijke sequences, zeg ik altijd. Jeroen is gewoon de top, hij blijft consistent als techno producer al van toen ik 18 was … Een ander niveau van artiest, toen en nu nog steeds. Onlangs vond ik nog een paar klassiekers op vinyl hier, pareltjes van het bekende Search label. Hij toont telkens weer dat techno niet heel moeilijk hoeft te zijn qua arrangement, het is gewoon een flow. Die heb je als producer of die heb je niet, Jeroen heeft het duidelijk wel. Check even wat ik bedoel ...


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!