Trix doet live electronica alle eer aan op bitter 2 (27/05)

De allereerste editie van bitter was met The Field, Weval, Avondlicht, Hiele en Sky H1 een absoluut schot in de roos. Dat hebben ze bij Trix ook gemerkt, dus het logisch gevolg in de vorm van bitter 2 kon niet uitblijven. Markeer zaterdag 27 mei als de dag waarin je Jacques Greene, Dark Sky, Haring en SIXSIXSIXTIES aan het werk zal zien in Antwerpen.

Jacques Greene is eigenhandig verantwoordelijk voor de stabiele brug tussen de hedendaagse housescene en invloeden uit de urban- en popcultuur. Zo getuige zijn samenwerkingen met onder andere Flume, Hudson Mohawke en MNDR. Voor die eerste boetseerde hij onlangs nog een remix in elkaar - Like Water - die geweldig goed onthaald werd. De Canadees neemt met veel plezier de headlinerspot voor zijn rekening op jouw tweede editie van bitter.

Minder poppy maar des te meeslepend is het Britse duo achter Dark Sky. Met synthesizers en percussie - occasioneel plus zangeres - verwennen Matt Benyayer en Thomas Edwards hun publiek met atmosferisch experiment en hallucinante ritmes. Hun langspeler Imagin uit 2014 kan al een tijd op onze instemming rekenen en met kersverse parel Othona komt daar niet snel verandering in. Extraatje: het duo laat zich graag remixen door technogrootmachten als daar zijn Marcel Dettmann, Redshape en Danny Daze. En laat dat zich ook in Dark Sky’s livesets manifesteren…

Wie graag naar talent uit eigen land vist, heeft de Brusselse Haring wellicht al enkele keren aan de lijn gehad. Het epos op basis van synthesizers uit de jaren tachtig weerklinkt iets subtieler in zijn kersverse langspeler In Spaces, wat van die plaat een intiem meesterwerk maakt. In zijn Nowadays-debuut uit 2014 was er van subtiliteit zo weinig sprake dat zelfs Fatima Yamaha en Pet Shop Boys jaloers zijn op het overdadig synthesizergebruik. Onlangs nog bewezen als het perfecte voorprogramma van Max Cooper in de Brusselse Botanique. Nu is Antwerpen aan de beurt.

Naast drie maal livegeweld worden er natuurlijk ook plaatjes gedraaid. Na de spontane collaboratie tussen Avondlicht en oaktree komt die eer deze keer SIXSIXSIXTIES toe. Garant voor een eclectische mix van duistere electronica tot hyperfrivole beats en zuiders getamtam. In de platenbakken Âme en Larry Heard maar evengoed Thundercat en African Vibration. Spannend.

De tweede editie van bitter vindt plaats op zaterdag 27 mei in de Antwerpse concertzaal Trix. Deuren openen om 20u00 en tickets zijn nog te verkrijgen via de ticketshop. Tot op de vloer.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel