EXCLUSIEF: Volledige line-up Leuvens Habitat Festival

Op 5 augustus strijkt Habitat Festival voor een nieuwe editie neer bij de Alma 3 te Leuven. Het gratis festival combineert interessante lokale en internationale muzikanten, interessante talks en een gezonde dosis kunst van eigen bodem. 

Muziekgewijs zullen er twee podia verzorgd worden: Zelfkweek en Den Hof. Op het eerstgenoemde podium zullen de Britten Commodo en Silkie furore maken, maar ook ons belgenlandje is stevig vertegenwoordigd met drum 'n' bass-klepper Bredren, het Leuvense Shuttle-collectief, de Slagwerk-crew en de dub van Kingstep Soundsystem

Silkie mogen we gerust een dubstep-veteraan noemen, deze West-Londense artiest staat reeds 18 jaar achter de draaitafels met invloeden uit garage en grime. De producer had reeds de eer om een album op Mala's Deep Medi-label te releasen. Zijn talent spreekt voor zich.

Ook Commodo mag zichzelf Deep Medi-signee noemen. Bass, grime of dubstep, deze man zijn muziek is niet in één genre te vatten. Commodo's debuutalbum How What Time en bevat samenwerkingen met de vaak onderbelichte MC Trim.

In Den Hof  verschijnt er eveneens een goede mix van internationale artiesten zoals Chicago's Dj Rahaan en Zuid-Afrikaan Dj Okapi, opgevolgd door Exalt b2b Klåps, Stacks of Wax en Club Rythmique.

Dj Okapi is een fervente cratedigger en staat dan ook garant voor een frisse dosis pareltjes. Zuid-Afrikaanse disco-funk uit de 80's en 90's die je (beloofd) nog nooit eerder hebt gehoord, kan het beter? 

Rahaan, een andere doorgewinterde veteraan uit Chicago, opteert dan weer steevast voor de underground house- en discoplaatjes en draait tegenwoordig zelfs regelmatig in het gezelschap van The Black Madonna. Deze man deelt knappe muziek waar hij ook komt, zowel onbekende tracks als zijn eigen bejubelde re-edits. 

Bovenop al dit muzikaal geweld zullen er nog enkele getalenteerde kunstenaars hun werk tentoon stellen, zal er een XL vintage market worden georganiseerd, geeft Habitat op een derde stage De Serre het woord aan enkele interessante sprekers zoals onder andere MusketonDe Geschoren Aap en Baas (platform voor startende creatieve ondernemers) waar tevens live gejamd zal worden met behulp van Klank en Leuven Live

Muziek, kunst en ondernemerschap, op Habitat Festival de heilige drievuldigheid, zullen in overvloed aanwezig zijn en dit alles gratis. 5 augustus in Leuven, allen naar daar!