Wat Fuzz wil zien op Lentekabinet 2017?

Voor de zesde keer zal op zaterdag 27 mei het Lente Kabinet 2017 plaatsvinden in Het Twiske te Amsterdam. Een intiem, eendaags festival met een line-up om 'u' tegen te zeggen. The Black Madonna, Antal, Palms Trax en Objekt tekenen onder andere present. Fuzz zal er zeker zijn, maar we geven nu al een inzicht in onze verwachtingen! 

Lente Kabinet is een beetje het kleine broertje van Dekmantel Festival. Het verschil zit in het programma, naast het muziekprogramma zal er ook kunst en cultuur te bewonderen zijn. Voor die programmatie hebben ze de handen in elkaar geslagen met DJBroadcast, Red Light Radio, Subbacultcha, SSBA Salon en Cineville. Voor de line-up kozen ze voor hun favoriete genres variërend van disco en house tot electronica en techno. 

Voor de disco en funk taferelen zullen we zeker een kijkje nemen bij AntalPalms TraxThe Black Madonna, Sadar Bahar. Elk van hen heeft zichzelf al meer dan 100% bewezen op Dekmantel Festival. Via hun Boiler Room sets kan je er ieder moment van de dag weer van genieten.

House heads kunnen zich ook gelukkig prijzen met deze line-up. Boo Williams zal met distorted 909 kicks ons verblijden met ruige Chicago house. Voor een iets dromeriger gevoel moet je langs bij Orpheu The Wizard, eigenaar van Red Light Radio, die een B2B set doet met Zaltan, baas van het Franse label Antinote.

Qua live sets staan er ook wat unieke namen op het programma. Elektronisch geweld zal Powell, die ook op Dour 2017 staat, en Toulouse Low Trax ons leveren. Maar wat ons het meeste aantrekt is een liveset van de altijd enthousiaste Japanner Soichi Terada.

Het gerucht gaat dat hij voordat internet bestond een enorme aanhang had in de VS zonder dat hij het zelf door had. Hij brengt soulful house met invloeden uit de 80's en 90's. Zijn dj sets overtuigen altijd, maar zal een live set dat ook doen? Binnenkort verschijnt de review!