Fuzz Five #57 - DTM Funk

Tegenwoordig leeft hij met één been in Berlijn en met het andere in Antwerpen: DTM Funk ken je misschien wel als organisator van PARK Festival, pusher van jonge beatmakers en events als Foot Juice, en meer. Wanneer de jongeman niet aan het diggen is naar wereldse parels, zift hij door de lokale en minder lokale scene en geeft hij vette artiesten een podium.

Zo kun je vanaf juni om de drie maanden bij hem terecht voor een clubnight in een bepaald thema, dat steeds aansluit bij PARK Festival. De eerste editie draait rond african music, en ziet Philou Louzolo passeren. Op 30 juni wordt Foot Juice drie jaar, en voor die gelegenheid nodigt DTM Funk de footworklegende Deejay Earl nog eens uit.

Ook zijn zomer ziet er heerlijk uit, met een passage op Pukkelpop samen met zijn Antwerpse kompaan Arno Lemons onder de noemer DMT Lemons, en nog wat andere toffe zaken die hij nog niet mag prijsgeven. Deze vijf releases zijn de laatste tijd niet meer uit zijn (soms ook digitale) platenzak te slaan!

 

Jlin – Nyakinyua Rise

Eigenlijk kan ik deze track perfect in 3 woorden omschrijven: Next level Electronica. Gecombineerd met Afrikaanse geluiden en duisterse vrouwenstemmen dan. LOVE IT. Wat heb ik zoveel spijt dat ik haar 2 jaar terug niet heb geboekt voor één van mijn Foot Juice events. Ik heb nochtans verschillende mails van haar agent gekregen. Mij moest hij niet meer overtuigen, maar ik durfde op dat moment geen risico te nemen omdat niemand haar kende.

 

Hodini – Chronic Gangsta Boogie

Big Shout out to my partner in crime Arno Lemons. Hij speelde deze track enkele maanden terug in Klub Goud. Normaal doe ik zoiets nooit, maar toen ben ik meteen naar de dj booth gespurt en heb ik gevraagd van wie deze gangsta track was. Dat hij dan ook Chronic Gansgta Boogie heet maakt het nog beter.

 

The Neon Judgement - The Fashion Party 

De perfecte track om ergens in het midden van een Booty of Electro set te spelen. Deze heb ik leren kennen door één van de grootste muziekkenners in Gent, en waarschijnlijk omstreken, Richie van Harde Smart. Toen ik afgelopen winter in de A-Tower aan het werken was, was hij wat plaatjes aan het draaien en nadien zijn we aan de praat geraakt. Hij vroeg me: “Yo heb jij een usb mee dan geef ik je wat nummers die je sowieso goed gaat vinden." Sinds die dag heb ik mijn hart verloren aan deze track.

 

Oumou Sangare – Diya Gneba

Malinese zangeres bekend voor haar gouden stem. Het nummer is afkomstig van het album Moussolou, dat ik het laatste jaar minstens 1 a 2 keer per maand beluister. Als ik 20 jaar ouder was dan zou ik haar ten huwelijk vragen. Zeker ook haar nieuwe album Mogoya beluisteren, echt de moeite!

 

Africaine 808 – Balla Balla

Dit nummer is afkomstig van het album Basar, dat ergens vorig jaar is uitgebracht. Om eerlijk te zijn kende ik Africaine 808 voordien niet zo goed. Toen ik vorig jaar naar Berlijn verhuisde ging ik 1 van de eerste dagen meteen op vinyl tour en Basar was één van de eerste albums die ik beluisterde en meteen na het nummer Balla Balla besloot ik om deze plaat te kopen. Perfecte nummer om in een Afrikaanse set te steken, minder makkelijk te definiëren. Als iemand me vraagt welk genre dit is, zeg ik gewoon Afrikaanse folk.

Copyright: Joris Swingen


Kan je maar niet genoeg krijgen van onze Fuzz Five? Bekijk de vorige edities hieronder!