Elektronische muziek op Werchter 2017 (29/6-2/7)

Eind juni kan je ook dit jaar genieten van een van onze Belgische paradepaardjes te Werchter. Het festival is al lang niet meer enkel en alleen thuisbasis voor rockmuziek, maar omhelst ook het beste van de hedendaagse elektronische muziek. Zo ook dit jaar op Rock Werchter 2017 van 29 juni tot 2 juli. Wij haalden er de beste elektronische acts voor jullie uit op volgorde van de timetable.

Mura Masa (Donderdag - KLUB C - 23:00-00:00)

Alex Crossan aka Mura Masa stond vorig jaar al op Werchter en daar waren ze blijkbaar erg tevreden mee. Hij is nog aan zijn debuutalbum toe maar kon toch al serieus doorbreken met enkele singles zoals het fenomenale Firefly. Op zijn album lijkt hij zich richting hiphop te wenden. Dankzij hitcollaboraties met onder meer A$AP Rocky en Desiigner loopt ook dat al stevig. Feesten maar, daar in de KluB C

James Blake (Vrijdag - Main Stage - 20:30-21:30)

James Blake zou momenteel best wel eens de meest innoverende pop-artiest op aarde kunnen zijn. Zijn elektronische pop valt overal erg in de smaak en is gewoonweg super zwoel. Hij combineert elementen van alle soorten (elektronische muziek met pop) en maakt er telkens weer een kunstwerk van. Verwacht een uniek en vooral onmisbaar concert.

Charlotte De Witte (Vrijdag - KLUB C - 23:10-00:20)

Techno, present! Daar zorgt Charlotte De Witte voor. De Evergemse dj en producer is zonder twijfel één van de bekendste Belgische techno-artiesten. Ze kreeg vorig jaar vijf Red Bull Elektropedia Awards waaronder een gouden voor Best Producer. Eén ding is zeker: dat wordt geen doordeweekse vrijdag!  

Sohn (Zaterdag - The Barn - 16:05-17:05)

Christopher Taylor brengt een heerlijke eigen sfeer mee die zich ergens tussen soul, ambient en electro bevindt. Eerder dit jaar bracht hij het prachtige Rennen uit!

Bonobo (Zaterdag - The Barn - 21:50-23:05)

Deze levende legende moeten we toch niet nog eens voorstellen? Op Rock Werchter komt Simon Green aka Bonobo met zijn live band alle potten breken zoals 'ie dat eerder dit jaar in de Ancienne Belgique al deed. Zijn laatste album Migration kon onze redactie erg smaken. Net zoals zijn vijf eerdere albums. Verwacht heerlijke elektronische muziek vol met wereldse elementen. Dit jaar brengt Simon maar liefst twaalf muzikanten mee naar Werchter. Dat wordt genieten!

Above & Beyond (Zaterdag - KLUB C - 23:05-00:20)

De drie favorieten bij DJ Magazine van Above & Beyond weten naar het schijnt wel hoe ze een feestje moeten opbouwen. Ze combineren al sinds 2000 stevige beats met poppy-vocals en zoveel meer. De dj's bouwden zo samen een heerlijk sterk merk uit dat ze ook op Werchter 17 komen verdedigen. 

Fatima Yamaha (Zondag - KLUB C - 15:30-16:15)

Ook voor de echte electro wordt gezorgd op Werchter 2017. De Nederlander Fatima Yamaha (alter ego Bas Bron van De Jeugd Van Tegenwoordig) maakte het goede weer vorig jaar op Pukkelpop en zal met zijn scherpe synths en funky ritmes ook op Werchter iedereen laten dansen.

 

Soulwax (Zondag - The Barn - 20:05-21:10)

De broers Stephen en David Dewaele zitten niet graag stil. Na dat we de heren vorige zomer al te vaak als 2manydjs konden bewonderen gooiden ze in maart hun eerste Soulwax langspeler sinds 12 jaar de markt op. From Dewee. En geweldig dat het was, hoorden we alle media (kuchkuch) nog van de daken schreeuwen. Voor hun live-set nemen ze onder andere drie drummers mee. Stevige en verplichte kost op Rock Werchter 2017!

The Avalanches (Zondag - KLUB C - 21:20-22:20)

Na vijftien jaar wachten werden we vorig jaar eindelijk met een nieuw album van The Avalanches verwend. De heren sampelen er op een geweldige manier op los en creëren zo heerlijke nummers. Dat levert geweldige geluidscollages op. Wildflower was een ongelooflijk waardig vervolg op Since I Left You, maar jammer genoeg moesten ze vorig jaar wegens de medische condities van één van hun leden hun Europese tour annuleren. Dubbel het feest op Werchter 2017 dus! 

Naast deze elektronische toppers kan je ook nog genieten van nog een heleboel acts die (misschien) wat minder in het Fuzz-kader passen. Zo komen Radiohead, Alt-J, Glass Animals, J. Bernardt, Linkin Park, Charli XCX er allemaal een lap op geven. Check de volledige line-up op rockwerchter.be