Chromatics sluit tweede Twin Peaks-aflevering af

Het derde seizoen van de cultreeks Twin Peaks is dit jaar ongetwijfeld éen van de felst geanticipeerde gebeurtenissen in TV-land. Zondag keerde de legendarische serie, na vijfentwintig jaar radiostilte, eindelijk terug.

Twin Peaks wordt nog steeds aanzien als éen van de meest toonaangevende series ooit gemaakt. David Lynch was éen van de eersten die het aandurfde om elementen die normaal gezien enkel aan cinema voorbehouden waren toe te passen op een TV-serie. Dit resulteerde in een bizarre en uiterst meeslepende serie waarin de sympathieke FBI-agent Dale Cooper naar het mysterieuze stadje Twin Peaks trekt om er de moord op studente Laura Palmer te onderzoeken. 

Een belangrijk element van Twin Peaks was de muziek, die verzorgd werd door de Amerikaanse componist Angelo Badalamenti. Deze soundtrack bestond slechts uit een aantal nummers die doorheen de serie bleven terugkeren en essentieel waren voor het scheppen van dat karakteristieke Twin Peaks-sfeertje. De track Laura Palmer's Theme werd overigens door Moby gesampled in zijn wereldhit Go.

Het was de Amerikaanse band Chromatics die de eer kreeg om hun track Shadow te brengen tijdens de tweede aflevering van het derde seizoen. Deze werd op het einde van de aflevering in de Bang Bang Bar gespeeld en is een overduidelijk eerbetoon aan de soundtrack van de eerste twee seizoenen. Wij denken hierbij dan vooral aan het nummer Falling, dat door Badalamenti en Julee Cruise werd gemaakt.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel