Burial heeft nieuw werk klaar

Daar is Burial opnieuw! De geheimzinnige producer, die door zijn mysterieuze imago een cultstatus verwierf binnen de elektronische muziekwereld, bracht op 19 mei zijn Subtemple EP uit via - hoe kan het ook anders - Hyperdub Records. De obscure sounds behoudt hij, de beats blijven deze keer achterwege.

Na zijn Record Store Day-release in de vorm van een remix van Goldie's drum 'n' bass-klassieker Inner City Life, is deze tweeledige EP het eerste eigen werk dat Burial in 2017 op de markt brengt. Burial houdt op zijn nieuwe EP vast aan zijn gekende en intrigerende soundsculpturen, al doet hij dat deze keer zonder beats en met nauwelijks enige vorm van percussie. 

De Subtemple EP bevat naast de titeltrack ook het maar liefst 10 minuten durende Beachfires en verscheen op 19 mei via Hyperdub Records. Op vrijdag 26 mei volgt de 10" vinyl release, maar alle exemplaren die je kon pre-orderen, zijn reeds geclaimd. Misschien kan je via je lokale platenboer nog een exemplaar bemachtigen? We hopen alvast van wel, want deze Subtemple EP is er één die zeker niet mag ontbreken in je Burial-collectie!

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel