Chilltips voor de zomer (1)

Het was dit weekend weer verzengend warm, en als we Frank Deboosere mogen geloven dan blijft dat nog even zo. Bij zo'n prachtweer hoort uiteraard een rustgevende soundtrack, daarom zullen wij vanaf nu elke week vijf chilltracks voor de zwoele zomerdagen selecteren. Geniet ervan!

Pretty Lights - Summertime

Dat je voor het betere knip- en plakwerk bij Pretty Lights moet zijn is al lang geen geheim meer. Enkele jaren geleden maakte hij deze fantastische track die opgebouwd is uit samples van tracks met als thema de zomer. Wij herkenden onder andere Will SmithSam Cooke en Kool & The Gang!

Radiohead & Dave Brubeck - Five Step 

Nagenoeg perfecte mashup waarbij de saxofoon uit de iconische jazz-song Take Five (1959) van Dave Brubeck Quartet over 15 Step van Radiohead gegoten werd. 

 

Chrome Sparks - So Far 2 Go

Heerlijk zomerse track van de Amerikaan Jeremy Malvin. De geniale videoclip van dit nummer werd samengesteld uit fragmenten van 80's-reclamevideo's, wij zijn na het bekijken ervan dringend toe aan vakantie. 

 

Joey Pecoraro - Lazy On The River

Extreem chille beats van de Britse artiest Joey Pecoraro om nog wat dieper in je luchtmatras te zakken en al je zorgen te vergeten, deze gaat het nog ver schoppen.

Loyle Carner - Ain't Nothing Changed

Uiteraard kan een streepje hip-hop af en toe niet ontbreken in deze lijst. Ain't Nothing Changed van de piepjonge en rotgetalenteerde Brit Loyle Carner kwam reeds in 2015 uit. Wij zagen hem al live aan het werk en kunnen zonder te liegen zeggen dat hij live tot de beste hip-hopartiesten die wij al zagen behoort. Eind juni is hij te zien op Couleur Café, gaan kijken is de boodschap!