De 10 toppers in wording op Extrema Outdoor 2017

We kennen allemaal Joris Voorn, Sven Väth of Tale Of Us, absolute wereldtoppers die dit weekend de terreinen van Kelchterhoef in Houthalen-Helchteren onveilig komen maken tijdens Extrema Outdoor Belgium. Maar wie zijn de artiesten die je naast deze sterren zeker ook gezien moet hebben? Ontdek hieronder de jonge wolven die volgens ons aan een stijle opmars bezig zijn en vanaf nu zeker op je radar moeten staan!

Giorgia Angiuli - Labyrinth - zaterdag

Deze Florentijnse is al eventjes bezig met tal van projecten maar op dit moment begint haar solocarrière een hoge vlucht te nemen. Ze speelt live en gebruikt daarvoor haar stem, keyboards, fluitjes, drum pads, een theremin en zelfs kinderspeelgoed.

Moest je thuis nog een vermolmde viool hebben liggen, breng ze dan gerust mee want ze heeft vast nog een lichaamsdeel vrij om ook die te bespelen. Een straffe madam, dat moeten ze bij Still Vor Talent ook gedacht hebben, want daar bracht ze net nog haar laatste plaat Hidden Garden uit.

Distanz - La Rocca/Ants - zondag

Natuurlijk verdient ook de winnaar van de Extrema live-contest een plekje onder onze spotlights. Al jaren wroet hij in zijn knoppenkamertje om zijn livesets zo strak en muzikaal mogelijk te krijgen. Met een voorbeeld als Stephan Bodzin kan dat niet anders dan uitmonden in straffe kost. De jury van Extrema ging al overstag, reden te meer dus voor jou om hem ook te checken.

Kapibara – Camping Afterparties - zaterdag

Deze Nederlanders zijn niet onbekend in onze contreien, zo brachten ze al plaatjes uit bij de Labyrinth-familie en hosten ze er tal van events. Maar ze verdienen zeker wat extra aandacht en wel omdat we van mening zijn dat ze met hun organische technosound gerust nog een sprong hogerop verdienen. Hun producties zijn altijd on point en dat is voor ons veel waard. Denk maar aan hun erg geslaagde edit van SuperdieselTicket Naar De Zon.

Theo Kottis - Labyrinth - zondag

In de categorie van jonge talenten die al wat verder staan in hun carrière kunnen we Theo Kottis aanraden. Met recente releases bij het Last Night On Earth-label van Sasha en Anjunadeep zou je kunnen zeggen dat Kottis dit jaar wel ‘gearriveerd’ is. Ga bij hem langs voor de perfecte mix van groove en dromerige synths. Begin dit jaar hadden we nog een leuke babbel met Theo.

Trulov – Deep House Belgium Gathering Area - zondag

In de Deephouse Belgium Hideout valt er best wat talent te bewonderen, wij kiezen er Trulov uit. Verantwoordelijk voor iets stevigere sets mét groove die ze onder meer ook bij de Gentse Kompass Klub weten te smaken. Wij zijn ook fan want voor ons geen sets met enkel maar droge klappers alsjeblieft.

ANOTR – Desperados/Flow – zondag

Deze Amsterdammers werden vorige week nog opgebeld door Monki van BBC Radio 1 om hun nieuwste single Help voor te stellen. Ze zijn nog piepjong maar wisten met hun punchy house al het legendarische Defected te overtuigen. We denken wat aan Weiss en andere Toolroom techhouse als we hun tracks horen. Dusja, wij gaan zeker een kijkje nemen.

Kosinski – Deep House Belgium Gathering Area – zondag

Een andere telg uit de Deep House Belgium-familie die we graag naar voren schuiven en die overigens ook deelnam aan de Extrema live-contest, is Kosinski. Hij valt op door zijn knappe en diverse producties. Je vindt in zijn repertoire zowel donkere als dromerige tracks die stuk voor stuk een hoog niveau halen, dat is niet iedereen gegeven.

Nothing But Funk – Camping en Creative Village Funky Town – vrijdag / zondag

Funk- en discoïnvloeden zijn helemaal terug in de housewereld en daar is Nothing But Funk logischerwijs een perfect voorbeeld van. Zijn groovy releases komen dezer dagen uit bij Kittball Records en Hotfingers en razen los door de Beatport- en nationale charts. Dit is het betere werk.

Jasper Fioole – Desperados/Flow – zondag

Onze noorderburen hebben de naam nogal druk te zijn, maar deze kerel houdt het toch liever laidback. Deephouse met eenvoudige basslines, dat is het credo. Hier en daar nog een lijzige of net soulvolle stem erbovenop en je zit meteen in de flow.

Lee Davon – Red Bull Elektropedia – zondag

Tot slot hebben we iemand die misschien niet meer tot de jonge garde behoort, maar toch met een vrij nieuw project op het ijs komt. Lee Davon, oprichter en lid van Umlaut, brengt sinds 2014 een mix van house en techno die hem al tot in de Berlijnse Golden Gate club bracht. Tot slot ook even vermelden dat we zijn Loops EP samen met DkA, die die zondag op hetzelfde podium zijn opwachting maakt, stellig durven aan te raden.

Nog meer ontdekken over deze artiesten? Luister hieronder lekker verder.

Vertoon je ook bij het kopen van tickets onverbeterlijk uitstelgedrag? Haast je dan als de bliksem naar deze pagina want ze zijn bijna allemaal de deur uit!