Todd Terje deelt eerste single van nieuw album

Synthlovers, verenigt u! Hoewel Todd Terje het zelf nog steeds niet bevestigde, wijst alles erop dat het nieuwe album van Noorse grootmeester eraan komt. Single Maskindans lijkt dan ook de eerste voorbode voor het album te zijn. Het nummer, uitgebracht op Olsen Records, krijgt zowaar meteen een rework mee van niemand minder dan Erol Alkan.

In 2014 leverde Todd Terje - bij het grote publiek bekend van zijn hit Inspector Norse - een parel van een album af: It's Album Time. Na een handvol discocovers en een remix-EP van het onuitgebrachte Jungelknugen gooit hij nu weer eigen werk op de markt. Resident Advisor en Factmag gaan er alvast van uit dat nieuwe single Maskindans een eerste voorsmaakje is van diens nakende album.

Maskindans is eigenlijk een herwerking van nummer uit de jaren '80 van het Noorse duo Det Gylne Triangel. Terje herwerkte het nummer in zijn typerende stijl en kon zelfs de originele zanger overtuigen de vocals opnieuw op te nemen. Erol Alkan kreeg de eer Maskindans een eigen draai mee te geven.

Ontdek meer...Album
Artiesten in dit artikel