Extrema Outdoor 2017 Dag 1: voorzichtige vrijdag

Ah begin juni, de zomer in het verschiet en met wat geluk toch al een paar barbecues achter de kiezen, het enige wat je dan nog nodig hebt is een stevige start van het festivalseizoen. Ja, sommigen verwelken op dit moment achter hun boeken met het oog op een zorgeloze zomer - we  branden voor hen een stevige kaars - maar zij die dat karwei al achter de rug hebben, konden gisteren in Houthalen-Helchteren beginnen aan een fantastisch weekend op Extrema Outdoor.

Aan de opkomst en het feit dat nog niet heel het terrein toegankelijk was, kon je merken dat het deze vrijdag zoals gebruikelijk toch eerder een aanloop was naar het echte vuurwerk. Het publiek was er nog eerder op uit om rustig te genieten van het weer en de omgeving dan om zich al echt uit de naad te dansen.

Je moet ook natuurlijk ook de tijd nemen om je te installeren op de camping en de eventuele buren eens te bestuderen. Maar goed, wanneer die formaliteiten achter de rug waren en ook de werkende mensen rond een uur of acht toegestroomd waren, was het eindelijk tijd voor muziek.

Na even rondwandelen werden we aangetrokken tot de al niet onaardige verzameling mensen rond de Floorfiller-stage. Decoy was daar aan zijn laatste nummers bezig en het moet gezegd, daar zat wel wat drive in. De kicks waren stevig en ook de sub vloeide rijkelijk.

 

@joyhauser_ in full effect #xobe17 #fuzzontour #fuzzmag #floorfiller #techno

Een bericht gedeeld door fuzzmagazine (@fuzzmagazine) op 2 Jun 2017 om 1:32 PDT

De mannen van Joyhauser gingen met veel plezier verder op dat elan. Ze hielden een goed tempo aan en zetten een strakke set neer. Het was energiek en ze trokken dankzij ratelende snares en echoënde synths vanzelf alsmaar meer volk aan. Toch willen we opmerken dat er qua platenkeuze, hoewel we een droge knaller als Initiate Sequence in de Julian Jeweil remix van tijd tot tijd best kunnen smaken, toch wat meer afwisseling in de set mocht zitten. 

Op de Red Bull Elektropedia Stage, die gisteren gehost werd door Caféina, troffen we dan de ouwe getrouwe Nico Morano. Bij hem ging het er minder hard aan toe. Hij houdt zoals we hem kennen van melodische basslijnen maar toch merkten soms een iets andere vibe dan in andere Morano-sets die we al hoorden. Deze andere, verrassende touch wist het publiek zeker te appreciëren want gegrooved werd er zeker en vast.

Ideaal dus voor Nic Fanciulli, die met een lekker opgewarmd publiek aan de slag mocht voor zijn afsluitende set. Hij trakteerde ons al van bij de start op frivole geluidjes en meer afwisselende percussie. Je voelde dat hij stilaan het publiek uit hun schelp lokte door goed te spelen met wat melodie en hier en daar en hardere track.

Dat lukte helemaal met Domino in de Franky & Sandrino remix die om het effect nog te vergroten ietsje sneller werd afgespeeld. Maar het hoogtepunt moet toch zijn eigen edit van Everything In Its Right Place van Radiohead zijn geweest. De meeslepende melodie kreeg zoals steeds iedereen te pakken, een echt momentje van extase.

Het perfecte nummer dus om deze al bij al rustige vooravond van het festival mee af te sluiten en een half uur later nog na te neuriën. Tijd om onder de wol te kruipen zodat we met volgeladen batterijen de eerste volledige festival-dag konden aanvallen!