Absolutely Free Festival viert met San Soda & Pional (4/08)

Het Genkse Absolutely Free Festival (AFF) viert in 2017 hun tiende verjaardag. En jawel hoor, ze hebben heel wat moois in petto. Op vrijdag 4 augustus kan je aan de oude mijnsite namen als George FitzGerald, San Soda, Pional, Faisal en nog vele anderen aan het werk zien.

Op 4 & 5 augustus is het tijd voor AFF17! In ruil voor 3 gebruikte batterijen of €3 donatie tvv. Absolutely Free Festival krijg je feest, ontroering en zwoele beats. Op zaterdag is er meer gitaargeweld, op vrijdag elektronisch geweld.

George FitzGerald imponeerde vorige zomer op grote Belgische festivals als Dour en Pukkelpop. Zijn nummer Fading Love rolt nog steeds vlot over de tongen en over de draaitafels. Zijn doortocht in Genk zal niet onopgemerkt voorbijgaan, mark our words.

De Spanjaard Pional tourde in het verleden, samen met partner in crime John Talabot, in het voorprogramma van The xx. Onze landgenoot San Soda dropten we eind vorig jaar nog in een kruisvuur met goede vriend Red D. Hij zal eveneens present zijn tijdens AFF17. Maak je borst maar nat voor een puike platenselectie met heel wat dansbare pareltjes.

We benoemden 2016 als het jaar van lo-fi house. Ross From Friends maakt deel uit van deze nieuwe school producers en is misschien wel dé te ontdekken act op Absolutely Free Festival. Hij brengt zelfs een eigen live band mee!

Limburgs op en top. AFF geeft ook lokale talenten hun kans. Homies Faisal en Jewels trekken van leer op het XPRMNT-podium, maar ook Explore (dat zijn de Loscobeats-mannen), Solco en Chicago Habit draaien aan de knoppen. Afsluiten doen we met Flapjackers.

Chicago Habit kennen jullie misschien als organisator van het Limburgse event Play'house. Zij zullen de AFFterparty hosten, daarvoor blijven San Soda, Flapjackers en Chicago Habit zelf wat langer plakken. AFF zelf is gratis mits drie batterijtjes, voor de AFFterparty kan je in voorverkoop tickets kopen of ter plaatse op de festivalweide zelf.

Zijn jullie er absolutely klaar voor? We hope so. Want we hebben zo'n vaag vermoeden dat deze line-up voor een hels feestje gaat zorgen op C-Mine.