Chilltips voor de zomer (2)

Deze week wordt het officieel zomer, en de hitte belooft ons weer niet te sparen de komende dagen, tot in die mate dat er overal in het land maatregelen getroffen worden. Wij brengen daarom wederom verlichting met enkele zomerse nummers om al deze zorgen te vergeten, je Ricard nog eens op bij te vullen en een balletje petanque te smijten. 

Marcos Valle - Estrelar

Terwijl Jean-Marie Pfaff in de jaren ’80 roem vergaarde met zijn duiksprongen en indrukwekkende kennis van het Duits deed zijn Braziliaanse lookalike Marcos Valle hetzelfde met zijn funky muziek. Deze zomer te zien op Dekmantel Festival!

 

Vanilla - Getting Over You

Beatmaker Vanilla heeft zoveel goede nummers dat het voor ons een kwelling was om er eentje te kiezen. Uiteindelijk is onze keuze gevallen op deze Getting Over You, een track die tegelijkertijd opgewekt en somber klinkt. Vanilla's albums zijn overigens allemaal gratis te downloaden.

 

Timecop1983 – Tonight

De Nederlandse artiest Timecop1983 draait op twee soorten brandstof: nostalgie en veel synths. Zijn melancholische tracks zijn stuk voor stuk doorspekt van de 80’s-Invloeden en zouden niet misstaan in de soundtrack van Netflixserie Stranger Things. 'Best song to drive alone during the night' luidt de top comment op YouTube, wij konden het niet meer eens zijn.

 

Jay Haze - I Wait For You (Ft. Laila Tov)

Nog een Braziliaan in de lijst! Producer Jay Haze levert met I Wait For You een prachtig, zwoel deep house-nummer en de perfecte dj-set-afsluiter, al is het maar om de mensen rondom je te zien worstelen met de lyrics.

 

The Notorious B.I.G. – Big Poppa (Phoniks Remix)

Van alle Biggie-remixes, -edits, -mashups, … die er op het internet circuleren steekt deze Phoniks-remix er met kop en schouders bovenuit. Phoniks bracht onlangs trouwens nog werk uit op een EP-reeks van Chillmasters waarop ook onze landgenoot Poldoore te horen is.

 

Wie niet genoeg kan krijgen van dit soort zomerse tracks kan hier deel 1 van deze reeks lezen, de volledige lijst kan je ook op SoundCloud vinden.