45 FEST heeft het: 4 stages (28/06)

Forty Five viert ook dit jaar de start van het zomerseizoen met hun eigen festival, 45 FEST. Op woensdag 28 juni toveren ze het hele terrein om naar een muziekparadijs met 4 stages. Met voor ieder wat wils: hiphop, house, techno, drum 'n' bass, noem maar op. Met namen als Darrell ColeKraantje Pappie, Regal, Willie WartaalSkyveNatasjaFaisal en nog veel meer.

Buiten zal de mainstage gevuld worden met bekendere dansmuziek. Oblikato warmt het podium op met dansplaten van vroeger tot nu. Luidkeels mee zingen en/of pompen zal verzorgd worden door Kraantje Pappie. Ook zal Willie Wartaal, één vierde van De Jeugd van Tegenwoordig langskomen en een dj-set brengen. Of hij hard komt, moeten jullie zelf maar uitmaken. Skyve en Eva De Roo sluiten het podium af met mash-upgeweld en de nieuwste zomerse platen. 

Liefhebbers van hiphop kunnen terecht bij de Grensloos-crew. Zij voegen dj's toe aan de line-up die we kennen van hun voorgaande edities in Litburg. Openen zal gebeuren door Jasty, een mix van bekende hiphop en future bass. Daarna neemt Yooth het van hem over, exotische vibes met een stevige dossis bass. Perfect voor de start van de zomer, toch? Darrell Cole volgt na hem, deze rapper brengt de (g)old-school terug, gemixt met elementen uit trap in een jazzy jasje!

Ook de #1 dj van ons land komt een setje brengen, jawel Faisal is van de partij. Een mix van nieuw, old school, funk, soul, het kan allemaal bij hem. Afsluiten gebeurt door de peetvader en king of Litburg, Jewels met de vocale ondersteuning van DVTCH NORRIS. Ga er zeker eens een kijkje nemen samen met je Fam!

De technofanaten krijgen ook hun zin, een room gevuld met donkere technobeats van Aftr. De opwarming zal gebeuren door Wutz, opkomend talent dat volop aan het producen is en we steeds vaker zien verschijnen. De decks worden daarna ingenomen door Natasja, gevestigde waarde op het Aftr-label. Ze stelt nooit teleur en komt altijd even enthousiast over!

Hun headliner van de avond zal Regal zijn, een Italiaan die sinds 2012 grote stappen vooruit zet in de Europese techno scene. Hij speelde al in Berghain, Tresor, Mondo en binnenkort dus in Forty Five. Zijn grootste invloeden zijn, Emannuel Top, Sven Väth en Plastikman, zet je dus maar schrap voor wat acid!

J.KØPS neemt het daarna van hem over, één van de bekendere Aftr-dj's en alom bekend in het Belgische technolandschap. Hij deelde de decks al met Marco BaileyGary Beck en Bjarki. Deze zomer speelt hij zijn eerste internationale booking op het Duitse festival Nature One, maar hij stopt eerst nog even in de Hasseltse club. De closing duty zal verzorgd worden door Lien De Keyser, een nieuweling in de scene. 

Er is ook gedacht aan de ravers en skankers onder jullie, een volledige drum 'n' bass stage gevuld met aanstormend talent waaronder Hijacker, Empire, Conchita & Riotrash en BassHacker. Bekijk hieronder één van de 4 livestreams die gehost werd door Chase ter voorbereiding op 45 FEST.

Zin om de zomer in te feesten? Tickets kan je bestellen via de website van 45 FEST voor €10 per stuk. Kom je met een groep van 5 personen, dan betaal je €40! Check hieronder de timetable zodat jij je planning al kan gaan maken.