Carl Cox versus Martin Garrix in nieuwe documentaire

What We Started. Dat is de naam van de nieuwe documentaire die de geschiedenis van dancemuziek vertelt. De documentaire vertelt het hele verhaal, van Carl Cox en hoe hij dertig jaar geleden underground begon, tot Martin Garrix en hoe deze dj nu de scene domineert.

Het gaat over de grote verschillen tussen vroeger en nu. "Vroeger werden DJ's bekend door club achter club te spelen en niet op te geven. Vandaag kan het evengoed een jongen achter zijn computer thuis zijn die van de ene op de andere dag bekend wordt", is de boodschap die regisseurs Bert Marcus en Cyrus Saidi willen meegeven.

De documentaire belicht ook de spanningen tussen de oude en de nieuwe generatie. Zo horen we Seth Troxler letterlijk zeggen: "Why is a 17-year-old the fucking face of dance music? What the fuck?"

De documentaire, waarin we ook enkele korte beelden van David Guetta, Paul Oakenfold en Steve Angello zien, ging vorige week in première op het LA Film Festival. Een officiële releasedatum is nog niet bekend gemaakt, maar hieronder kan je wel al de trailer bekijken.