Paradise City - Dag 2: uitschieters Blomqvist en Baumel (24/06)

Afgelopen weekend vond in Steenokkerzeel het house- en technofestival Paradise City plaats. Vrijdag was voor ons opperbest verlopen, en dus trokken wij zaterdagochtend met torenhoge verwachtingen naar de festivalwei voor Dag 2 van Paradise City Festival 2017!

Vroege vogels konden om 13u al genieten van een liveset van de Brusselse SKY H1, die onze trommelvliezen masseerde met haar zeemzoete elektronica. Wij waren helaas echter éen van de weinigen die reeds present waren aan de live-stage, zonde! 

Deze kalmte was echter niet van lange duur want zaterdag werd uiteindelijk met voorsprong de drukste dag op Paradise City, en dat was voelbaar. Toen wij na SKY H1 geld op ons bandje wouden gaan zetten, verloren wij al gauw een half uur en ook aan de drank- en etensstanden was het aanschuiven geblazen. Het systeem met automaten dat op Extrema Outdoor gehanteerd werd, was naar onze mening handiger.

Dit is echter wel de enige opmerking die wij de organisatie kunnen meegeven. Paradise City was in vele opzichten immers wel verdomd efficiënt en vooruitstrevend. Denk maar aan het gebruik van een SmartFlower voor (een deel van) hun elektriciteitsvoorziening en het gebruik van de tsjing-app om je drank (tegen een acceptabel verhoogd tarief) gewoon op de wei te laten leveren door een medewerker.

Rond 15u was het tijd voor éen van de acts waarnaar wij het meest hadden uitgekeken: Jan Blomqvist & Band. Een beslissing waar wij geen spijt van kregen. De rustige doch dansbare muziek waarvan Blomqvist, zijn livedrummer en toetsenist ons voorzagen, was dé perfecte opwarmer. Dit is precies het soort emotionele, meer-dan-gewoon-beuken-set waarvoor wij naar Paradise City zijn afgezakt. 

Na een hemels uur Jan Blomqvist verkasten wij naar de Love Stage voor ATTAR!, waar het tempo voor het eerst wat werd opgedreven. ATTAR!'s set ging van kalmere house naar actieve tech-house, waarbij hij een klassiekertje hier en daar niet schuwde, en zo kregen wij voor de tweede keer dit weekend Oxia's Domino voorgeschoteld. Na ATTAR! bleven wij nog even hangen bij Fransman YoKoO, die qua stijl vergelijkbaar was met zijn voorganger en met momenten iets te eentonig draaide voor ons.

Tijd om de Play Label-stage te gaan verkennen! Een goede keuze zo bleek, het Brusselse label had voor de gelegenheid de Franse artiest Lazare Hoche uitgenodigd. Hoche trakteerde het uitgelaten publiek op energieke tech-house met hier en daar een vleugje garage in. Wij hoorden onder andere tracks van TraumerButch en Robert Dietz in zijn set, meer heeft een mens niet nodig om rond te gaan springen (en wij waren niet de enigen die er zo over dachten). 

Op naar de Love Stage dan weer, waar YoKoO net aan het afsluiten was met de Trentemøller-remix van Les Djinns en Acid Pauli zich ondertussen klaarmaakte voor zijn set. Pauli's set was eerder sfeervol dan hard en kenmerkte zich door exotische aandoende zweefplaten zoals bijvoorbeeld Sa Caleta van Wally Lopez en Hunzed

Hierna was het aan Patrice Baumel om het inmiddels goed opgewarmde publiek van de nodige beats te voorzien, en dat deed hij goed. Onze noorderbuur sloot zich onlangs nog aan bij de Afterlife-familie (het label van Tale Of Us) en dat is sterk te horen aan zijn recentere platen, zoals Engage, dat onlangs nog uitkwam en op luid gejoel werd onthaald. 

Baumels set was er éen van diepe bassen en trippy bleeps en werd éen van de hardere sets die wij dit weekend te horen kregen (onderstaande Ruede Hagelstein-remix van Tracer geeft je een idee van hoe het was).

Omstreeks iets na middernacht zakten wij terug af naar de live-stage om er nog enkele ogenblikken van Gabriel Ananda's liveset mee te pikken alvorens N'to & Joachim Pastor eraan begonnen. Dit duo speelde samen onder de noemer Sinners en speelde een ietwat andere set dan waarop wij gehoopt hadden. Van de dromerige beats waarvan we N'to kennen was geen sprake en wij kregen eerder het gevoel naar de set van een Afterlife-artiest aan het luisteren te zijn dan naar die van een Hungry Music-artiest. Op zich is daar niets mis mee, alleen kregen wij dat weekend al een voldoende grote portie dergelijke sets te horen.

Ondanks de occasionele regendruppel was ook dag twee van Paradise City een hemelse festivaldag, met als uitschieters Jan Blomqvist en Patrice Baumel.