Obscure, melodische techno op zijn best @ Kortsluiting (30/06)

Voor deze 4de editie van Kortsluiting trok het Gentse concept voor de tweede maal naar Kompass Klub. Het relatief nieuwe concept onderscheidt zich van anderen door uit te pakken met een unieke sound. Dromerige, diepe techno is al wat de klok slaat bij Kortsluiting.

Met Alex.do van Dystopian, het door Rødhad beheerde Duitse label, en Somne, bekend van zijn release op Afterlife en collaboratie met Mind Against als uitschieters, mochten we ons verwachten aan een gevarieerd assortiment aan diepgaande melodieën op een achtergrond van harde, blazende bas. Zo kreeg je deuntjes te horen in de stijl van Tale Of Us, SHDW & Obscure Shape, Mind Against, Vaal, 

Wat meteen opviel bij het binnenkomen waren de opmerkelijke visuals die werden weergegeven vooraan de Kontrolekamer. Deze werden gehanteerd door LUMEN aan de hand van videomapping. Kenmerkend is de afwisselende real-life gezichtsweergave in het centrum.

Op de voorgrond kon je alvast Omnia Scelera te werk zien, die de Kontrolekamer aan het voorzien was van een degelijke warm-up. Het Belgische duo, regulars van Kortsluiting ,brachten de eerste aanwezigen aan het bewegen met onder andere Cryptik (alias Johannes Heil) zijn Radiance.

Om 1 uur nam de Italiaan Somne het stuur over van Omnia Scelera. De Italiaan begon enthousiast aan zijn twee uur lange vertoning. Hij smeet platen op een relatief rustig tempo en zijn tracklist bestond uit nummers die zich meer baseerden op het creëren van een dromerige sfeer. De door de Kontrolekamer galmende melodieën van Somne kwamen goed tot hun recht via het Funktion-One soundsysteem.

Om 3 uur nam Alex.Do  het heft in handen. Het eerste uur van zijn set was explosief en energiek en daarmee meteen het hoogtepunt van de nacht voor ons, wat ook te merken viel aan de vibe die toen heerste in het publiek. Daarna bolde hij langzaam uit om dan nog op het einde enkele knallers tevoorschijn te toveren.

Ter afsluiting kregen we Endove voorgeschoteld, hij opende zijn set met Keith Carnals debuut op Afterlife, genaamd Cloudy Mondays. Verder vulde hij de voorbije acts passend en in dezelfde sfeer aan. De nacht werd afgerond met onder andere de klassieker Acid Phase door Emannuel Top.

UNKWN MEDIA zorgde voor de gepaste sfeerkiekjes en net zoals de voorgaande keer zal er een korte aftermovie uitgebracht worden door Manu S. Dewan

Foto's bij dit artikel door Gert-Jan UNKWN.