Nief Gerief #5

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren.

Kijumba - She Drives A Red Ferrari EP

Na tonnen lof in onze reviewsectie topt deze EP van Taub Recordings ook onze wekelijkse selectie. Kijumba verkent nieuw terrein, terwijl Palermo Disco Squad en Brahma Kamal raak remixen.(Koop)

Tom Hades - Stay In EP

We blijven in ons Belgenland. Tom Hades stuurt op zijn eigen Rhythm Convert drie krakers onze richting uit. Ondanks zijn moordend releasetempo blijft de Tienenaar keer op keer pareltjes leveren. (Koop)

AVION - Dispersion EP

Marcel Fengler zijn ogen waren al een tijdje gericht op AVION en zijn Crossing label. Toen de Duitser een demootje naar zijn landgenoot stuurde, was de zaak snel beklonken. Industriële spacebeats ten top op Index Marcel Fengler. (Koop)

Hector Couto - Groover EP

De Spanjaard Hector Couto komt met drie tech-house schijfjes op Nic Fanciulli zijn Saved Records. Niets nieuws onder zon, maar wel aardige dansmuziek. (Koop)

Various Artists - Orbiter III

Moon Harbour is met deze compilatie reeds aan de derde installatie van hun Orbiter-reeks toe. Meest opvallende is het vocale Shame van het Belgische duo Raw District. Laat dit echter geen reden zijn om de producties van Sabb, Re.You en Lazarusman geen kans te geven. (Koop)

Various Artists - Compilation 05

De vijfde compilatie van Correspondant is er - wederom - eentje om duimen en vingers van af te likken. Het label van Jennifer Cardini bedient ons van trage elektronica van onder andere Red Axes, Marvin & Guy, Fort Romeau, Zombies In Miami en Man Power. (Koop)

Jamie Anderson - Sequence EP

Hij heeft al meer dan twintig jaar op de teller, maar aan stoppen denk Jamie Anderson nog lang niet. De naar Berlijn uitgeweken Brit bereidde drie nieuwe techno cuts voor On Edge Society.(Koop)

Phutek - Edged EP

De snel aan populariteit winnende Phutek debuteert sterk op Carl Cox en Jon Rundell hun Intec label. De Brit pakt voornamelijk uit met de melodieuze meestamper Prodigious.(Koop)

Rey & Kjavik - Rkadash LP

Deze kale man besliste er na zijn initiële succes op labels als Get Physical en Kindisch een jaartje tussenuit te knijpen om de wereld te zien. Geproduceerd in Frankfurt, geïnspireerd door de volledige aardbol! (Koop)

I Hate Models - Totsuka No Tsurugi EP

Iets meer dan een jaar na zijn legendarische Warehouse Memories EP maakt I Hate Models zijn wederoptreden op Arts(core). Fans van de Franse geweldenaar zijn met recht en rede het delirium nabij. (Koop)

John Smthg - Walk Away EP

Het Belgische Curle Recordings ging weer eens op talentenjacht en ving ter hoogte van Parijs deze John Smthg. De twee trage, diepe nummers laten alvast horen waarom de jongeman zijn demo's erboven uit staken.(Koop)

Shlomi Aber - Under Two World EP

Nieuw werk van Shlomi Abergel moet u altijd in de gaten houden. Under Two Worlds is zeker niet zijn sterkste EP, maar werd wel smaakvol genoeg bevonden door Len Faki om te verschijnen om diens Figure label. (Koop)

Luca Lento - Takaway EP

De Belgische meester der tech-house Arno Stolz presenteert ons op zijn eigen Proper Musique label Luca Lento. Inclusief stevig remixwerk van Paul Cart en de labelbaas zelf.(Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Coverfoto bij dit artikel door Sacha Claes Productions.

Meer Nief Gerief