Chilltips voor de zomer (4)

De zomervakantie is officieel ingezet, en dat mag gevierd worden! Ondanks dat wij wél elke dag zwoegend achter ons bureautje kruipen, waren we zo goed om je wederom van vijf chilltracks voor de zwoele zomerdagen te voorzien!

Aim - Pier 57

Andrew Turner, ofte Aim was vooral eind jaren '90 en begin jaren 2000 actief. Zijn vader was jazzmuzikant, een niet te onderschatten invloed in Aim's muziek. Deze laat jazzinvloeden en oldschool hiphopbeats naadloos samenvloeien, hetgeen vaak resulteert in instrumentale en vooral ultra-relaxerende beats, waarvan deze Pier 57 onze favoriet is. 

 

Ramson Badbonez - Streetlife

De Britten waren de afgelopen jaren goed vertegenwoordigd in de hip-hopwereld, zo zijn er artiesten als SkeptaWiley en Stormzy die wereldwijd zalen laten vollopen, maar ook meer oldschool artiesten zoals veel van de jongens die verbonden zijn met High Focus RecordsRamson Badbonez (die met Whatevah Da Weathah naar onze mening éen van de beste hip-hoptracks ooit maakte) is er zo eentje. Ook op deze Streetlife laat hij zich met zijn onnavolgbare flow van zijn beste kant zien. 

 

Dominick Martin - Easy Living

Dominick Martin is vooral bekend omwille van zijn drum 'n' bass alter ego, Calibre, waaronder hij al meerdere klassiekers maakte. Minder bekend is het werk dat hij onder zijn echte naam maakt: een soort mengeling van jazz en elektronica. Deze Easy Living, waarop Martin zelf te horen is, geeft ons ondanks de moderne productie het gevoel dat wij naar een laidback 50's-nummer aan het luisteren zijn. 

 

Mount Kimbie - Before I Move Off

Simpelweg geniale track én videoclip van het Britse duo Dominic Maker en Kai Campos, beter bekend als Mount Kimbie

 

Made In USA - Never Gonna Let You Go (Theo Parrish Remix)

Eentje die wij leerden kennen uit een set van Motor City Drum Ensemble. Houselegende Theo Parrish nam Never Let You Go van Made In USA onder handen en maakte er een lange, funky housetrack van, ideaal voor zomerse feestavonden!

Wie niet genoeg kan krijgen van dit soort zomerse tracks kan hier deel 1, deel 2 en deel 3 van deze reeks vinden, of onze afspeellijst in SoundCloud beluisteren.