Chilltips voor de zomer (5)

Gang Starr & Gramatik - Code of Hip-Hop Heaven (Mashup)

Als wij de naam Gramatik horen dan trekken wij alvast onze comfortabelste training aan om een zondagje languit  in de zetel te hangen (tenzij hij éen van zijn dubstepsets speelt, in dat geval gaan we voor ons beste paar loopschoenen om ons zo snel mogelijk uit de voeten te maken). In deze heerlijke mashup wordt een verknipte Led Zeppelin-remix van de man gecombineerd met de raps van wijlen Guru, het brein achter Gang Starr. Puur genieten zegt Pascale Naessens dan. 

 

Kadela - Kaonashi

Abstracte, oriëntaalse beats van de psychedelische band Kadela, die een mix van trap, glitch-hop en beats maken, een genre dat ze zelf als oriental glitch-hop omschrijven!

 

Uyama Hiroto - Stratus

Uyama Hiroto's muziek deed ons vanaf seconde éen, tot aan de albumhoezen toe, aan die andere geniale Japanner, Nujabes, denken. Enig opzoekwerk leert ons dat er inderdaad een link is tussen deze twee chillmeesters, ze brachten samen meerdere tracks uit, waaronder het heerlijke Spiritual State.

 

Guts - And The Living Is Easy

De Fransman Guts was twee weken geleden nog te zien op een uiterst geslaagde editie van Couleur Café. Zij die afhaken op de ietwat bizarre intro krijgen ongelijk, vanaf seconde 30 krijg je zomerse beats van de bovenste plank voorgeschoteld!

 

HNNY - Frukstund

Wij leerden deze ooit kennen op éen van de rooftop-feestjes van Play Label, zelden zo goedgezind een avond ingezet!

Ontdek meer...Telex