Wanderlust: dansen met de voeten in het gras (21-22/07)

Geen schreeuwerig festivalterrein omringd door LED-schermen en pyro-shows voor Wanderlust, neen, geef hen maar de natuur. Middenin de Evergemse velden poten ze op 21 en 22 juli opnieuw een weekend lang hun tenten neer voor een boeketje house en techno van de bovenste plank. 

Verspreid over twee dagen komen enkele van 's lands fijnste DJ's langs. Zo prijken Ramon Tapia, Nico Morano en Goldfox op de affiche, maar even goed mogen met Voetwerk en Julian Fosk talenten uit de eigen stal hun ding doen. Organisators Ken De Mits en Tahar Berrezzeg (ofwel Lex Müller, ook op de line-up) dichten die mix toe aan drie criteria. "Eigen artiesten waar we fan van zijn, toppers die we doorheen het jaar elders aan het werk zagen en DJ's die in groot Gent amper te zien zijn."

"We geven de voorkeur aan nationale artiesten, aangezien we er rotsvast van overtuigd zijn dat België bruist van muzikaal talent. De grote spelers op de event- en nightlifemarkt boren dat te weinig aan, althans vaak in de house- en technoscene." Veelal Belgen dus, al is dat geen strikte regel. "Dit jaar staan er met onder andere Amber namelijk ook Nederlandse DJ's op de line-up, die we graag betrekken bij ons verhaal. We vonden dat ons publiek deze beatbezweerders gewoon moet gezien hebben."

"Uitkijken naar iemand specifiek doen we niet. Elke artiest op de line-up heeft in het verleden al een stukje van ons hart veroverd. Dit kan tien jaar geleden gebeurd zijn, maar ook bijvoorbeeld vorig jaar pas..."

Op het droomlijstje voor de toekomst staan Solomun, Nicole Moudaber, The Martinez Brothers, meneer Bodzin, zowat het hele aanbod van Drumcode, Seth Troxler, … "Zoals je ziet zijn de ambities voor Wanderlust groots. We hopen dan ook echt dat we op een dag zulke kalibers op een editie mogen ontvangen. We gaan er in elk geval enorm hard voor knokken om daar te geraken."

Wanderlust zit op een weide, ver weg van het elektriciteitsnet of watervoorzieningen. Uiteraard brengt dat enkele productionele uitdagingen met zich mee. "Dat Wanderlust zich letterlijk middenin de natuur bevindt heeft zijn mooie, maar ook moeilijke kantjes. Enerzijds ben je op onze weide volledig los van de moderne wereld. Wees gerust: er is 4G voor al jullie snaps & selfies. Maar we bedoelen dat als je op het terrein rondom je zal kijken, je nergens de bewoonde wereld zal zien - op een vliegtuig hoog boven je hoofd na."

"Zonder alle nutsvoorzieningen begin je echt met een blanco blad, from scratch. Dit zorgt er voor dat de productie en opbouw iets uitdagender zijn, maar zeker niet onmogelijk. Het grootste struikelblok is uiteindelijk nog steeds het Belgische zomerweer. Er is tegenover vorige editie meer beschutting, voor zowel regen als zon, maar niet in die mate dat het oorspronkelijke concept aangetast wordt: dansen onder de naakte sterrenhemel."

"We zetten meer dan ooit in op de natuurelementen. Wanderlust betekent echt op reis gaan en beleven. Nieuw dit jaar zijn de lockers en de Landerwust, een snack die we ontwikkelden met een goede vriend en trouwe bezoeker. Tot slot hebben we ook een nieuwe geluidspartner, die onze laatste events en menig anderen in België al een warme, loepzuivere klank schonk. Tot voor onze kennismaking met die schitterende sound in Kompass, hadden we zoiets nog nooit gehoord."

Geen excuus dus voor wie eens wat anders wil dan massa-events, lange wachtrijen en wandeltochten van en naar de parking. "Wie gezellig en relaxed, zonder geduw en getrek, met de voetjes in het gras, tussen vogels en bomen wil genieten van house en techno, moet Wanderlust in Evergem komen ontdekken."

Wanderlust staat gepland voor 21 en 22 juli. Je kan het terrein bereiken via de Kluisstraat in Evergem, nabij Gent. Tickets zijn te koop via hun Facebook.