Forest 808 - Dag 1: Bezwerende bosnimf Nakadia (7/7)

Voor het tweede jaar op rij wordt diep in de vredige bossen van Hechtel-Eksel een feest gegeven dat de knoestige bomen doet vibreren als geen ander. Forest 808 gaat voor het beste van de Belgische – en dan vooral Limburgse – underground, met daarbovenop een puike selectie van internationale toppers.

Vorig jaar lag de nadruk nog vooral op deephouse en techhouse, maar dit jaar werd ook volop de technokaart getrokken. En dat doen ze met verve, want ondanks dat het nog maar de tweede editie betreft, wisten ze met onder andere Stephan Bodzin en Cari Lekebush regelrechte legendes op de affiche te zetten. Maar daarover dadelijk meer.

We begonnen onze avond namelijk met de blonde Limburgse wolf Klaps, die ons met zijn snelle en harde beats al van op een kilometer afstand welkom heette. Handig, we wisten meteen waar we moesten zijn en ook dat het geen kalme gezondheidswandeling zou worden. Eens we dan onze bijzonder smakelijke beefburger binnen hadden, konden we ons volledig overgeven aan de geluidsgolven.

 

@thomasklaps stampt de boel hier stevig in gang @forest808 #techno #hechteleksel #fuzzmag #fuzzontour

Een bericht gedeeld door fuzzmagazine (@fuzzmagazine) op 7 Jul 2017 om 12:06 PDT

En die golven schoten met scherp. Klaps liet het tempo niet onder de 130 bpm zakken en de acid en andere snerpende synths sneden door het boslandschap. Misschien was het nog wat te heftig voor ons niet opgewarmd gestel, maar meegesleept werden we zeker. Naar het einde van zijn set kwamen er rollende goa-baslijnen aanzetten en die kregen ons voor het eerst die avond op de rails.

Het was bijzonder energiek dus het leek ons moeilijk om daar nog iets bovenop te doen. Dat probeerde Daesical dan ook wijselijk niet. Hij hield het strak en stevig maar zette toch een beetje meer in op de groove.

Om nog wat beter terug op adem te kunnen komen en gezellig een fris pintje te nuttigen trokken we dan even naar het Jupiler-podium, gehost door Majestic en Varia. Daar deden de mannen van Nachtlawaai hun ding. Lekker gezapige house golfde uit de speakers en de zwoele vocals pakten ons helemaal in. Een goede keuze van de organisatie om deze afwisseling te voorzien. Niet iedereen is immers gemaakt om urenlang het hardere werk te incasseren.

Wij waren er na een dik half uur wel terug klaar voor en konden zo nog een goede brok meepikken van de afwisselende set van Daesical. Daar werden we gegrepen door de sinistere stabs uit Mental Blank van Joton en kon iedereen lekker uit zijn dak gaan met de epische acid track Further van Mark Forshaw als afsluiter.

Nakadia, de Thaïse Cocoon-koningin, zette de vibe van Daesical verder en bouwde hem verder uit tot een echte sneltrein. Haar timing was top en ook zij wist goed af te wisselen tussen knallen en bezweren. We gingen los op de oldskool klanken van Acid Pauli met Gwar Is Not the Answer om wat later meegesleurd te worden op Mees Salomé’s Ignorance Is Bliss. Maar het hoogtepunten van haar set moet de passage van Born Slippy geweest zijn. Iedereen, zelfs de jongste piepkuikens, gingen er vanaf de eerste noot volledig in op.

Ideaal om over te nemen voor Cari Lekebush, een technoheld met een duizelingwekkende staat van dienst. Hij deed er nog een klein schepje bovenop maar echt knoerhard werd het niet meteen. Dit vonden sommigen onder het publiek misschien wat jammer, zij meenden dat het toch ‘heller en sneller’ kon. Dat klopte, maar ons hoorde je toch niet meteen klagen. Met platen als Dark Disco van Kenny Larkin konden wij nog door tot aan het gaatje.

De eerste avond van Forest 808 2017 was er dankzij het heerlijke weer en de stuk voor stuk puike sets eentje om fier op te zijn. Wij gaan vandaag terug ‘de bos in’ om te horen of Stephan Bodzin en co. dat kunstje op de tweede dag nog eens kunnen over doen.