Forest 808 - Dag 2: Een woud vol epische sounds (08/07)

Tijd voor dag 2 van Forest 808. Jonas Saalbach, Third Son en Stephan Bodzin achter elkaar in de line-up? Wij hadden op voorhand al het gevoel dat dit niet mis kon lopen in Hechtel-Eksel. Integendeel, als je wou verbaasd worden door een goede muzikale overgang in een line-up was je hier wel op je plaats. 

Jonas Saalbach legde de lat al hoog van in het begin. Een afwisseling van verfijnde drumlijnen en opzwepende melodieën sleurden ons al snel diep het woud in. In zijn dj-set zat zeker veel variatie en dynamiek. Voor sommigen onder het publiek viel het soms wat moeilijk te volgen, omdat hij bij momenten terugviel op een rustigere plaat na een erg lang opzwepend stuk in zijn set. Maar ons kon dit persoonlijk wel bekoren.

Third Son pompte de beats er al snel wat strakker in. Hevige drumlijnen en zwaardere bassen deden het bos daveren. Ook op vlak van verassingseffecten werden we van onze sokken geblazen. De mooi uitgedachte melodieën van zijn eigen nummers vormden een cinematisch geheel, wat zeer leuk was om te blijven volgen.

Third Son toonde echt wel een meester te zijn binnen zijn genre. Met stukken vol contrast leidde hij het publiek doorheen een boeiend verhaal. Het geheel verslapte op geen enkel moment en dit merkten we ook aan de algemene sfeer bij het publiek. Voor ons deed hij het genre tech house zeker alle eer aan.

Ondertussen stond iedereen al te popelen voor de liveset van meester Stephan Bodzin. Hij stond klaar om nog eens alles uit zijn Moog Sub 37 te halen. De magie straalde er meteen van af met een uiterst krachtige introplaat (luister hieronder!).

Het publiek was zoals altijd mee vanaf het begin. De sfeer en appreciatie in het publiek waren niet te missen. Als we even rondkeken zagen we overal kusjes en knuffels. Zoals gewoonlijk haalde Bodzin ook weer wat unieke live elementjes uit zijn truckendoos waardoor zijn liveset weer op een unieke manier verfijnd werd. De energie werd doorheen heel de set behouden. Ook het lichtspel trok ons helemaal mee in zijn verhaal.

Ook de meester zelf was weer helemaal in zijn element. Het is natuurlijk altijd fijn om te zien als de artiest zich even goed vermaakt als het publiek. Aan zijn gezichtsuitdrukkingen was te merken dat hij hard aan het werk was. En dat werk loonde ook. Na al zijn platen van het album Powers of Ten knalde hij er ook nog even zijn Pan pot - Sleepless remix op.

De mooie omgeving en subtiele inrichting sierde het festival en de line-up was best wel origineel. Ook werd onze portefuille niet leeggezogen door overdreven prijzen voor drank en eten, wat altijd een pluspunt was. Forest 808, goed bezig! En tot volgend jaar natuurlijk.

 

Ontdek meer...Festival
Artiesten in dit artikel