Outsiderz landt opnieuw in Nijdrop

Het is al zo'n zes jaar een gewoonte, de dag voor onze nationale feestdag is er in de achtertuin van jeugdcentrum Nijdrop in Opwijk veel bekijks. Outsiderz strijkt ook dit jaar weer in zijn nest neer en voorziet een programmatie die voor alle 2.500 aanwezigen wel iets te bieden heeft. Ondertussen voorziet het festival al vier verschillende stages met elk hun eigen stijl, gehost door organisaties die ook door het jaar in het jeugdcentrum te vinden zijn. Wij overlopen snel de verschillende podia en wat je waar kan verwachten!

Drum To Bass

Binnen kun je door de avond steeds terecht voor drum 'n' bass en consorten. Belgische legende One87 en MC Mush prijken er bovenaan the bill, maar ook Limburgse knallers M&T zijn van de partij. Die laatste kon je afgelopen zomer nog van jetje zien geven in Pukkelpops Boiler Room, de eerste staat dit weekend op Dour. Dat weet je dan ook meteen!

Natuurlijk zijn de vaders van het Drum To Bass-concept ook van de partij: Cedex & Higher Underground hebben eveneens alle grote Belgische festivals al mogen afvinken, van Tomorrowland tot Invaderz. Zij nodigden mede-organisatoren La Junta en Dav-I uit, en ook Avalon laat van zich horen. Daarnaast won E-MR de vi.be-contest en mag die jonge wolf zich dus ook bij de rest voegen!

 

Haus

Voor zij die het liever wat trager hebben is er natuurlijk ook het podium gehost door Haus: Zwaargewichten van dienst daar zijn We Play House Recordings-baas Red D, waar we laatst nog een leuke babbel mee hadden, en Ramon Tapia, diamantslijper gone tribal, techno en house. Alsof dat nog niet genoeg is, vervoegt Raw District, de Belgen met hét momentum as we speak, hen bovenaan de affiche. Hun producties slaan wereldwijd aan, en wij kunnen in ieder geval al zien waarom!

Wij zijn natuurlijk helemaal voor gelijkheid, ook op een festivalline-up, en daarom zien we ook graag klepper Iris Menza op de affiche staan! Deze dame brengt haar melodische tech house naar Opwijk, en dat is steeds iets om naar uit te kijken! Jong talent zien we op de Haus stage in de vorm van Jaen en Polska. Met een jaar voorsprong won Jaen vorig jaar het vi.be contest, en sindsdien maakt hij deel uit van het vaste Haus team! Ligt voor Polska, de winnaar van dit jaar, hetzelfde lot in het verschiet? Afwachten is de boodschap, maar je kan ze wel allebei al gaan bekijken op 20 juli!

 

StuBru Arena

Naar goede gewoonte is ook Studio Brussel van de partij. Zij hosten de Arena, en daar wordt op originele wijze de meest bekende muziek gebracht door geschoolde vakmannen uit de VRT-toren en daarbuiten! Zo is het zaterdagavondteam vertegenwoordigd door de nummer 1 in de Belgishce RBE-ranking, Faisal, en komt ook de gouden stem, Jeroen Delodder, een Greatest Switch-set brengen. Ook op regelmatige basis te horen op je favoriete radiozender: Omdat Het Kan Soundsystem! De mega-onvoorspelbare DJ heeft al een groot deel van ons helpen copen met de dagelijkse filesleur, en verrast met elke plaat. Alles mag, alles kan.

Ook mogen we zeker niet het gouden turntabletrio van België vergeten: The Mixfitz doen op 20 juli ook Outsiderz aan, en als je dat nog niet hebt mogen meemaken, dan is het een absolute must. Apart hebben DJ Jack, DJ Damented en DJ Cross al een hoop verwezenlijkt, te veel om op te noemen zelfs, maar samen hebben ze ook al een rijpe carrière achter de rug met onder andere een goude DMC-trofee. Wat niet wil zeggen dat ze op hun lauweren gaan rusten. See for yourself and be amazed!

Ook bij Studio Brussel zijn ze niet vies van wat lokaal talent! Zo staat Meert dit jaar voor een tweede keer op het podium, maar ook lokaal geweld CD&J zien we terug komen! Hen ken je misschien als één van de eerste winnaars van De Mixx op Studio Brussel. Met hun thuisbasis op een steenworp van Nijdrop kun je al voorspellen dat ze zich niet gaan inhouden! Als laatste is vi.be-winnaar Sir Jacobs ook van de partij. Hem ken je ook van de Filefuif en De Mixx op StuBru.

Jij misschien ook?

Dit jaar ook een aantal nieuwigheden op Outsiderzde eerste opvallende toevoeging is de Breng je eigen platen mee-stage. Heb je altijd zelf plaatjes willen spelen in de achtertuin van Nijdrop, dan is dit je kans! Zowel echte platen als digitale zijn welkom, maar je moet je wel bij aankomst zo snel mogelijk inschrijven, want vol is vol!

Op die stage zal vanaf 20u ook René Opsedee te vinden zijn voor Bal Marginal. Met zijn open mindset maakt hij van de toilettenruimte een dansplaats zoals geen ander! Als laatste verzorgt na drie uur Neglectik de afterparty binnen.

Om het kort te zeggen: Outsiderz, da's muzikaal verantwoord de nationale feestdag inzetten. Plezant? Absoluut! Op hun site vind je alle nodige info, tickets kun je daar ook aanschaffen.

Copyright: Sven Dullaert