Lokerse Feesten pakken uit met elektronische kleppers

Van vrijdag 4 augustus tot en met zondag 13 augustus gaan de Lokerse Feesten opnieuw door. Ook dit jaar pakken ze uit met een dijk van een affiche waarop internationale toppers als Lil WayneMark Ronson en Boef prijken. Hiernaast wordt er ook gezorgd voor een gezonde portie nostalgie met bands als The OffspringPennywise en Madness. Zoals het een goed evenement betaamt, zijn er ook een aantal sterke elektronische namen op de line-up te vinden, en ook deze zijn niet van de minste!

Op vrijdag 4 augustus wordt de aftrap gegeven met DJ Eppo Janssen B2B The WhateversRakka en de mafkegels van Salut c'est Cool, die vorig jaar nog élke dag op Dour optraden. Op zaterdag wordt er nog een versnelling hoger geschakeld, met Erol Alkan, houseproducer Riton en de Belgische artiesten WwwaterThang en Mickael Karkousse (beter bekend als de frontman van Goose) op de roster.

Zondag staat dan weer in het teken van hiphop, met onder andere het Nederlandse fenomeen Boef en Dysfunkshunal (tourdj van oldschool-legende KRS One) op het programma. Maandag komt de Canadese technoheld en eigenaar van het toonaangevende label Turbo Recordings Tiga, de stad op zijn grondvesten doen daveren. Ook HeidiLebawski en Nelson tekenen die dag present.

Wie nood heeft aan nog meer beats pet minuut kan dinsdag 8 augustus in zijn agenda aankruisen, dan staat de Red Bull-stage volledig in het teken van drum 'n' bass. Belgisch talent is er te zien in de vorm van Bredren en One87 Ft. MC Mush. Het zou uiteraard geen échte drum 'n' bass-avond zijn als er niet een paar Britten geprogrammeerd zouden staan, en dat zijn niet de minste. Drum 'n' bass-zwaargewichten, zeg gerust legendes, Fabio & Grooverider komen namelijk een set draaien. Hetzelfde geldt voor Bad Company UK, die Messy MC meebrengen.

Murdock Ft. MC Mota is woensdag de enige elektronische naam die te bespeuren is op de affiche, en ook op donderdag is er weinig tot geen elektronische muziek te bespeuren. Niet dat het aan een feestje zal ontbreken, aangezien onder andere BrihangAzer, Zwangere Guy en Roméo Elvis & Le Motel je dan van de nodige raps komen voorzien. Op Dour bewezen deze laatste twee nog maar eens wat ze kunnen aanrichten.

Dat gebrek aan elektronisch evenwicht moet op vrijdag duidelijk goedgemaakt worden, want die dag staat er bij de Red Bull Elektropedia Room niets dan techno geprogrammeerd in de vorm van Charlotte De WitteCloudsFarragoOne Track Brain en Ogenn. Fans van de meer retro techno kunnen zaterdag dan weer hun hart ophalen op de beats van de Cherry Moon Legends (Yves DeruyterDJ GhoustYouri Parker en Quincy), of op sets van elk van hun apart. Diezelfde dag is tevens Leftfield te zien, alsook Air en J. Bernardt

Wij zijn meer dan tevreden met deze line-up voor de Lokerse Feesten. Wie klaagt dat er in de grote vakantie niets te doen is, kan bij deze zijn woorden inslikken!