Tweede editie Half Oogst krijgt elektronische vorm

Na het stoppen van Marktrock ging Leuven op zoek naar nieuwe en verfrissende concepten. Dat hebben ze (onder andere) bij Half Oogst gevonden. Vorig jaar sloeg de eerste editie in als een bom, waardoor er dit jaar logischerwijs een tweede editie verschijnt. Deze vindt plaats op 12 en 13 augustus en is bovendien gratis en voor niets!

Het tweedaagse evenement biedt onderdak aan verschillende concepten zoals enkele optredens op de Oude Markt, een urban Laudeuzeplein met dans en een marktje voor Belgische creatievelingen en een Buitenverblijf, waarbij het Hogeschoolplein tot een creatieve stadsoase transformeert met muziek verzorgd door dj's, zowel Belgisch als internationaal. 

Dit laatstgenoemde werd esthetisch op poten gezet door ONKRUID, eveneens gekend voor hun talentvolle creaties op Horst Festival. Ook de elektronische artiesten die deze twee dagen het publiek mogen entertainen, zijn niet de eersten de besten.

De Italiaanse Volcov staat al decennialang bekend als een getalenteerde dj en een gepassioneerde cratedigger. Deze heer zal 12 augustus voorafgegaan worden door onze landgenoten van Crevette Records (Alfred Anders en Vitesse), die onlangs hun eerste materiaal uitbrachten met 80's vibes van jewelste, Tele Talks en bmom.

Op zondag bijt de Leuvense Maverick de spits af, gevolgd door Illament. De Britse Josey Rebelle ,die zich als resident op Rinse FM van funk tot garage waagt, en de van Leuven afkomstige Bjeor bewijzen . Als afsluiter hebben ze niemand minder dan Fort Romeau gestrikt.

Reeds van zijn acht jaar begon deze producer zich te omringen met vinyl met als niet zo onlogisch gevolg dat hijzelf de evolutie van luisteraar naar muzikant meemaakte. Fort Romeau producet een eigenwijze mix van house, ambient en techno met als resultaat nummers om u tegen te zeggen.

Waar het Hogeschoolplein volop voor elektronisch opteert, zet de Oude Markt in op een beetje van alles. Zo zullen onder andere Roots ManuvaCompact Disk Dummies en Kelis op zaterdag hun opwachting maken en palmen Level 42The Sugarhill Gang en Ertebrekers de langste toog ter wereld in op zondag.