Chilltips voor de zomer (6)

Tomorrowland is in het land en dan stijgt de gemiddelde temperatuur al wat. Wij kiezen elke week vijf chilltracks om de zomerdagen nog leuker te maken. Geniet ervan!

Roy Ayers - Liquid Love

Heerlijk nummer van de Godfather of Acid Jazz, ofte Roy Ayers. Liquid Love dateert inmiddels al van 2005 en is in feite éen van zijn 'oudere nummers', de man is immers al actief sinds begin jaren '60. De begintonen van dit nummer, die zo uit een nummer van The Doors geplukt zouden kunnen zijn, vloeien over in een bezwerend basslijntje waarop wij tot het eind van onze dagen zouden kunnen ronddobberen. 

Tomppabeats - Good Morning

Belachelijk smoothe track van de Finse beatmaker Tomppabeats, met als enige minpuntje dat dit nummer een pak langer had mogen duren.

Michel Cleis - Mir A Nero

Met La Mezcla heeft Michel Cleis éen van de meest zomerse tech-housetracks ooit gemaakt. Iets minder bekend maar zeker niet minder goed is deze Mir A Nero, ook in deze track wordt een exotische percussie met zuiderse vocals gecombineerd, hetgeen in een zonovergoten nummer resulteert. Deze kwam uit op Pampa Beats, het toonaangevende label van DJ Koze en Marcus Fink.

Big L & Jay-Z - Freestyle

Misschien wel de beste freestyle ooit gemaakt, daterend van de tijd dat Jay-Z nog veroordeeld werd voor drugsmisdaden in plaats van schuinsmarcheerderij. De beat van deze track is afkomstig van MilkboneKeep It Real, ook geen misse oldschool track, maar toch nog een niveau onder de onnavolgbare flow van deze twee grootheden. Big L rest in peace!

Zen Dub - Shining On Me

Eentje die wij leerden kennen via het Belgische YouTube-kanaal Ledge Sounds. Fans van liquid drum 'n' bass kunnen op dit kanaal een ware schat aan zonnige en dromerige drum 'n' bass ontdekken, wij verkiezen deze boven Liquicity!

Wie niet genoeg kan krijgen van dit soort zomerse tracks kan hier deel 1, deel 2, deel 3, deel 4 en deel 5 van deze reeks vinden, of onze afspeellijst in SoundCloud beluisteren.