Oranje boven met DGTL x ADE

Het Nederlandse concept DGTL zit niet stil. Dit jaar sloeg DGTL haar vleugels wijd open en daalde neer in Amsterdam, Barcelona, São Paulo en Tel Aviv. Om de festivalzomer af te sluiten schudt DGTL de hand met Amsterdam Dance Event (ADE). Drie avonden feest met onder andere Nina Kraviz, Âme, Jamie Jones en Gui Borrato. DGTL x ADE gaat door op 19, 20 en 21 oktober in Amsterdam.

De samenwerking tussen DGTL en ADE is een drieluik. Op donderdag 19 oktober staat DGTL er alleen voor en nodigen ze de artiesten uit die het echte geluid van DGTL representeren. Nina Kraviz, Âme (dj), Modeselektor, Jon Hopkins, Ryan Elliott, De Sluwe Vos, Fort Romeau en Oceanic worden opgeroepen om een perfect beeld van DGTL te schetsen.

Voor de twee volgende avonden werkt DGTL samen met hoog aangeschreven platenlabels. Jamie Jones neemt vrijdagavond voor zijn rekening met zijn eigen label/concept Paradise. Paradise staat garant voor zwoele house, maar ook techno zal aan bod komen tijdens DGTL x Paradise. Jamie Jones, Dubfire, Apollonia, Matador (live), Richy Ahmed b2b Andrea Oliva, Patrick Topping, Peggy Gou, Detlef en Lauren Lane voorzien de beats.

Afsluiten doet DGTL in stijl samen met Kompakt. Labelbaas Michael Mayer is absoluut geen vreemde voor DGTL en gaat al voor de vijfde keer een samenwerking met DGTL aan. Hij zal een back to back set spelen met Patrice Bäumel en neemt de Belg Locked Groove mee, die in juni zijn Dawn uitbracht op Kompakt. De rest van de line-up is om duimen en vingers van af te likken met Gui Boratto (live!), Weval (live), Pachanga Boys, Danny Daze en Tobias Thomas.

Alsof dat nog niet genoeg is neemt Kompakt twee zeer special guests mee. Apparat en Roman Flügel komen langs om de muzikale gaten, die de andere dj’s niet kunnen vullen, vol te spuiten met muzikaal genot. Al lijken die gaten zeer moeilijk te vinden, met zo’n line-up.

Alle informatie over de events vind je zowel op Facebook als op de website van DGTL. De events gaan door in de Scheepsbouwloods, vlakbij de locatie van DGTL Amsterdam. Vraag je je af hoe DGTL ongeveer werkt? Herlees dan onze walktrough voor het festival

Alle foto’s © DGTL en ADE