Nief Gerief #8

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Linear Straight - Purple Draft EP

De Catalaan Tony Verdi viert dit jaar zijn dertigste (!) verjaardag als dj. Uiteraard viert zijn label Time Trial Records - een referentie naar zijn andere passie: triatlon - graag mee. De Belg Linear Straight passeerde enkele weken geleden al en bevestigt zijn hoogvorm met deze Purple Draft EP. Miki Craven en labelbaas Tony mogen mee op het podium met stevig remixwerk. (Koop)

Arjun Vagale & Ramiro Lopez - We Are Odd Remixes

Het wereldberoemde Hamburgse duo Kaiserdisco komt piepen op deze remix-EP van Odd Recordings, het nieuwe label van Arjun Vagale & Ramiro Lopez. De Duiters laten hun nog eens van hun allerbeste kant zien met een denderende big room remix van Even Flow. Sasha Carassi deed hetzelfde, maar dan met Oddball.(Koop)

Detroit Swindle - Can't Hold It EP

Vier jaar na de oprichting van hun spraakmakende label Heist Recordings, draait Detroit Swindle nog altijd op volle toeren. De labelbazen laten de analoge baslijntjes grommen achter vrolijke discodeuntjes. New Yorker Willie Burns remixt Tamarindus Hollandicus bovendien op heerlijk rauwe electrowijze.

 

Rhombic - Inertia EP

DEAD CERT. Records is het label dat hoort bij de gekende website deathtechno.com van Jack!Who?. De Argentijn Rhombic, eerder al goed voor releases op Eternal Drive en NuLabel, kleurt binnen de lijntjes met de mooiste kleuren in zijn pennenzak. Ook de remixen van Robert S en Caremajor mogen er best wezen. (Koop)

Die Vogelperspektive - Talente EP

Er waren eens twee muzikanten uit Bremen. Ze doopten zichzelf Die Vogelperspektive en begonnen uitstekende muziek te produceren. Na Get Physical en Bondage Music, maken nu ook fans van Acker Dub kennis met de muziek door de ogen van vogels.(Koop)

Unknown Archetype - Into Ether (single)

Zijn er releases van R&S Records die niet raak schieten? Eerlijk? Nauwelijks. Deze samenwerking tussen de Britse conceptualist Roxy Trippen producer Oliver Kucera kwam pas in 2015 tot stand en is van ongehoorde perfectie. (Koop)

Superpitcher - The Golden Ravedays 7

Na twintig en jaar in de muziekbusiness beleeft Superpitcher met zijn twaalf hoofdstukken tellende The Golden Ravedays absoluut gouden dagen. Een album in verschillende etappes uitbrengen mag dan wel een goed idee lijken, maar dat lukt alleen maar als er uitstekende muziek te beluisteren valt. (Koop)

Ross From Friends - The Outsiders EP

De man achter de lo-fi hit Talk To Me You'll Understand is terug! Deze keer met een zesdelige EP vol curieuze beats en samples. De Brit laat ons van zijn gediversifieerd geluidspalet proeven op Friends of Friends Music. (Koop)

Phunkadelica - Intergalactico EP

De mysterieuze Siciliaan Phunkadelica steekt voor de eerste keer de neus aan het venster op Engrave Ltd. van Musumeci. De mix van italo disco, electro en new wave werkt aanstekelijk. Geoff Kirkwood, alias Man Power, verzorgt een Italo Belgique remix die deze zomer wel vaker te horen was in sets van Dixon. (Koop)

FCL & Lady Linn - Cherry Pie EP

Het Belgische triumviraat bestaande uit Red D, San Soda en Lady Linn blijft internationale potten breken. Zo ook met hun laatste single Cherry Pie. Het rauwere remixwerk komt van de Amerikaanse hand van Jovonn. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief

Gerelateerd