Tomorrowland - Dag 2.1: schoon weer, schoon volk en nog schonere muziek (28/07)

Schoon weer, schoon volk en nog schonere muziek op de eerste dag van het grootste muziekfestival ter wereld. Dat het een feest was, daar in De Schorre in Boom! Kon u er niet bij zijn? Geen nood, wij waren erbij en loodsen u nu door alle hoogtepunten van dag 1 van het tweede weekend.

We begonnen onze dag aan The Rose Garden, waar Netsky vandaag zijn vrienden had meegenomen en zijn eerste vriend was Hush Hefner (ontdek hier zijn Fuzz Five). Ondanks dat het nog maar 13u was, was er toch al heel wat volk. Zowel dansend als genietend aan de kant van het water, hadden de People of Tomorrow het naar hun zin.

The Rave Cave was een stage die duidelijk veel groter had mogen zijn. Het publiek had heel snel door dat hier wel heel erg fijne muziek gespeeld werd. Dus het was steeds aanschuiven, aanschuiven en nog eens aanschuiven om hier binnen te geraken. Hier konden we onder andere Konna (oud-redacteur bij ons en nu StuBru-dj) vinden. Hij koos voor een set vol van super dansbare en funky house. We vroegen Konna naar zijn favoriete track uit zijn set: Three Drives met Greece 3000. Een oude trance classic die hij ertussen had gesmeten.

Doorwandelen naar The Wind Stage dan maar, waar Pussy Lounge enkele hardstylers had meegebracht. Eén daarvan was Davoodi en hij had er duidelijk geen moeite mee het publiek te laten dansen. Het feest was al te horen van vijftig meter afstand en toen we daar aankwamen werd duidelijk waarom. Moshpits, Kraantje Pappie's 'Pompen' dat veranderde in een hardstyle-mix, de feestvierders waren 'Helemaal Naar De Kloten'.

Na al die waanzinnige decors bezichtigd te hebben, waren we klaar voor het grootste en meest waanzinnige decor van allemaal, The Main Stage. Met hoge verwachtingen trokken we die richting uit en we werden zeker niet teleurgesteld. We kregen een circus met clowns en popcorn te zien, waar fonteinen zorgden voor afkoeling en vuurwerk voor feest. En dan moest Stereo Killah nog beginnen spelen. Na de Daybreak Sessions met Luciano zorgden zij ervoor dat het feest op Tomorrowland officieel begon.

We trokken ook naar The Core, vandaag gehost door Kozzmozz, waar Sigha om 15u aan zijn liveset begon (vorige week nog op onze lijst met twintig ontdekkingen voor Tomorrowland). Of het nu echt de moeite was? Zeker weten! Het publiek (en ook wij) konden zijn mix zeker wel smaken. De zeepbellen die uit het decor kwamen zorgden voor een bonuspunt.

De kleinste, maar dan echt allerkleinste stage, kon je vinden aan het Fresh Point naast The Wind Stage. Een bakfiets, maar onder andere QUE 9 bewees dat hij hiermee genoeg had. Hij draaide een remix van Galantis' Hunter en de omstaanders hadden het er duidelijk naar hun zin.

Terug naar The Rose Garden, waar Point Point zijn set meteen opende met een nummer van inviter Netsky. Drum ' bass van een hoog niveau, dat was meteen duidelijk. Zelfs Drake ontsnapte niet aan een remix en ook Michael Jacksons Beat It werd door de drum 'n bass-blender gehaald.

Kris Kross Amsterdam haalde op de House Of Books, waar Spinnin' Sessions voor de line-up zorgde, dan weer niets door de mixer en speelde (bijna) alle liedjes in hun originele vorm. 'All the classics', zoals ze het zelf zo mooi verwoordden. Onder andere nummers van White Stripes, Eurythmics en ja, zelfs Whitney Houston stonden op de tracklist. De al enthousiaste menigte werd er alleen maar enthousiaster van.

Nog een keer doorwandelen naar de prachtige Main Stage, waar we de set van Regi gingen bewonderen. We waren duidelijk niet de enigen met dat idee, want de wei stond bomvol en Regi slaagde erin ze allemaal aan het dansen te krijgen.

Andrew Rayel konden we spotten aan de Freedom Stage, gehost door A State of Trance. Niemand minder dan Armin van Buuren himself had hem uitgenodigd. We werden getrakteerd op heel dansbare trance en dit viel niet alleen bij ons, maar ook bij de rest van het publiek, in de smaak.

Even later was het op de Main Stage aan Martin Solveig om de feestgangers tevreden te stellen. Hij vloog er meteen in met zijn nieuwste hit All Stars. Wat volgde waren heel wat remixes van nummer één-hitjes en eigen nummers.

Hoog tijd om terug te keren naar The Cage, waar Kerri Chandler vs Red D ft. Lady Linn begonnen aan de langste set van de dag. Maar liefst vier uur lang voerden ze het publiek mee naar een waar houseparadijs. We kregen klassiekers als My Life is Music van Felix da Housecat en Piano Weapon van Doorly te horen, steeds met extra keys van Kerri Chandler.

In The Garden Of Madness was Mescal Kid (Steve Angello) ondertussen begonnen aan zijn set. Hij begon heel degelijk, maar verzandde na een tijd. Hij moest de overgang maken naar Sunnery James en Ryan Marciano en koos daarom voor Mainstage-achtige house.

We namen ook een kijkje bij Jackmaster, de Schotse tech house-koning. Hij speelde aan de Origin of Harmony, dat vandaag werd omgedoopt tot een 18+ feestje van Elrow. Hij liet zijn beste deuntjes op het publiek los en wilde hierbij duidelijk niet gestoord worden door de Belgische regering.

We keerden nog een keertje terug naar Freedom Stage waar trancekoning Armin van Buuren begonnen was aan een wel heel fijne set. Rockband Kensington keerde een paar keer terug in een trance-jasje en Great Spirit, zijn samenwerking met Vini Vici en Hilight Tribe kon natuurlijk ook niet ontbreken. Hij sloot zijn set af met Luma van Clockartz.

Na zijn set was het tijd om de file te gaan opzoeken richting Main Stage voor de set van Axwell /\ Ingrosso. Zij openden hun set terwijl er steltenlopers door het publiek liepen. Hoe die erin slaagden niet om te vallen, ons blijft het een raadsel. "How do you feel right now?" was de vraag naar het publiek en dat voelde goed, heel erg goed. Dat goede gevoel werd alleen maar beter, hoe kan het ook anders als je wordt getrakteerd op zo'n energievol spektakel? Afsluiten deden ze met radiohit More Than You Know.

Voor de beste Drum 'n bass-set van de dag moest je om 23u aan The Rose Garden zijn. Netsky gaf een uur lang het beste van zichzelf. Van opener Higher tot afsluiter Here With You (samenwerking met Lost Frequencies), stilstaan lukte niet. Netsky bewees ons en alle andere aanwezigen nog maar eens van zijn mixkunsten.