Cirque Magique: Ons stappenplan voor maximale magiebeleving

Eindelijk is het magische weekend weer aangebroken. Cirque Magique keert dit weekend terug naar de betoverende velden van Ledegem om daar hun derde editie op de mensenmassa los te laten. Van vrijdag 4 tot en met zondag 6 augustus kan je genieten van een uiterst dansbare mix van underground muziek met net dat tikkeltje extra ‘je ne sais quoi’. Lees vooral verder als u het maximum uit uw weekend wil halen.

  1. “Nee, ik wil daar dansen”

Elke feestganger die de volledige line up voorgeschoteld kreeg, begon meteen lustig in de handen te wrijven. Een interessante mix aan melodische house, dreunende techno of nostalgische kippenvelmomentjes tijdens die ene retro/tranceschijf. Een resem internationale kleppers die weer verrassend goed de afwisseling aangaan met DJ's van eigen bodem, en dat zijn er deze editie wel wat.

De structuur van de line up werd grotendeels behouden. Drie stages, elks met zijn eigen identiteit, een mix binnen het overkoepelende genre en allicht weer goed ingeklede podia die het oog ook tevreden zullen stellen. Wij raden je aan om zeker om de x aantal uur een toertje te maken om zo van je routinekoers af te wijken. Oh ja, vergeet zeker niet af te sluiten in stijl op de camping op zaterdag.

  1. “Waar dient dat tentje voor?”

Krijg je nog steeds wekelijks de zin “stop met de clown uit te hangen” naar je oren gezwierd? Geef die persoon dan even lik op stuk en ga volledig op in de sfeer die Cirque Magique te bieden heeft. Of het nu als leeuwentemmer is of als rasechte hofnar, het toveren van een lach op een onbekend persoon z’n gezicht werkt nog steeds aanstekelijk. Met de slogan 'Together in orbit' verwachten wij een kleurrijk circus met een spacey touch, ideaal toch? Of ben je niet echt die persoon met een uitpuilende doos aan verkleedkleren op je zolder? Zoek dan maar dat centrale tentje waar je alsnog een outfit kan lenen en de boel mee op stelten kan zetten.

Geef je ogen de kost want ook aan randanimatie voor jong & oud is hier geen gebrek. Van rondvliegende mensen tot lenige acrobatie, wees gerust, je mond zal niet enkel openvallen van de muziek.

  1. “Seg tot sebiet hé”

De gemiddelde Cirque Magique-ganger komt met meer vrienden terug dan dat hij ging. Wees open-minded, ga eens niet steeds bij je vrienden staan en doe een gooi naar een artiest die je nog nooit hebt gehoord. Je zou versteld staan wat je allemaal kan navertellen. Dit klinkt misschien een voor de hand liggende optie maar we betrappen onszelf nog steeds te veel op het urenlang dansen op dezelfde vierkante meter. Gedaan ermee! 

  1. “Dat ging vlotjes”

Wat ons nog het meest is bijgebleven was de organisatorische vlotheid. Op de technische storingen in het begin van het weekend na, hebben we zelden lang moeten wachten. Het cashless systeem zal daar ook dit jaar een grote rol in spelen. Een gevarieerde drankenlijst, check. Uitgebreid assortiment aan voedsel, dubbel check. Een groen veld dat niet bedekt is met een bedje van bekers dankzij het gebruik van ecocups? Trippel check! En dan hebben we het nog niet gehad over de verbeteringen die dit jaar zijn uitgevoerd. 

Deze korte opsomming zou je volledig warm moeten maken voor een weekend waar je neus voor één keer drie dagen rood mag zien. Indien je nog steeds geen ticket op zak hebt, aarzel niet om dat nu meteen te doen want het zou wel eens vlug te laat kunnen zijn.