Oneohtrix Point Never neemt Ryuichi Sakamoto onder handen

Oneohtrix Point Never is ondertussen al lang geen onbekende meer in het ambientlandschap. Hij maakte reeds enkele geslaagde albums waaronder Rifts en Garden Of Delete. Daarnaast ontving hij eerder dit jaar ook de Soundtrack Award op het Filmfestival van Cannes voor zijn nog niet uitgebrachte soundtrack voor Good Time van Josh en Bennie Safdie.

Ook Ryuichi Sakamoto is geen nieuwkomer op dit vlak. De Japanse componist staat bekend voor zijn composities bestaande uit piano en (minimalistische) elektronica. Ook hij is niet vies van een soundtrack, zo verzorgde hij al de muziek voor onder andere The Revenant en Merry Christmas Mr. Lawrence. Ook zijn laatste album async werd bijzonder goed onthaald, en nu gaat OPN dus aan het werk met de opener hiervan.

Door middel van slim knip-en-plak-werk slaagt OPN erin om de vibe van de originele track te behouden (en zelfs te versterken) terwijl hij zijn eigen herkenbare elektronische saus er overheen giet.

Oordeel vooral zelf door het hier te beluisteren:

Het volledige remixalbum van async komt er in de herfst aan op Warp RecordsOPN's soundtrack voor Good Time komt er aan op 11 augustus.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel