Vuurwerk wordt VRWRK en releaset nieuwe knaller

Een week vol verandering voor de band rond Jergan Callebaut en Thieu Seynaeve. Niet alleen veranderden ze hun naam naar VRWRK, ze brengen tegelijk ook een nieuwe single op de markt. Hearts Beating In Sync is de naam van hun nieuwste lied en we kunnen enkel maar zeggen dat we hen dankbaar zijn dat ze op muzikaal vlak geen nieuwe richting inslaan.

Het lied gaat over de relatiebreuken die zowel Londense zanger Salem Khazali als vaste waarden Callebaut en Seynaeve onlangs doorstonden. Voor Khazali is dit niet de eerste samenwerking met de Brusselse band, eerder verzorgde hij al de vocals voor Face It.

De naamsverandering kwam er doordat de band steeds meer begint door te breken in het buitenland en daar is de naam Vuurwerk niet altijd even makkelijk uit te spreken, zo blijkt. Zo werden ze op BBC eens aangekondigd als 'fuwork'. Deze verandering moet de band dus een internationaler karakter geven.

Voor wie hun optreden eerder deze zomer op Rock Werchter gemist heeft, heeft VRWRK ook een aftermovie uitgebracht. Je kan hen nog aan het werk zien op Pukkelpop en in oktober komen ze naar Ancienne Belgique. Stilzitten staat alvast niet op het schema.

Ontdek meer...Telex
Artiesten in dit artikel