Vergeet Kiesgrube, Maze Festival strikt 3 Duitse technohelden (26/08)

Meer dan 30 nationale en internationale dj's, verspreid over 4 stages in het recreatiegebied Heerenlaak te Maaseik. We hebben het dan over Maze Festival! De Limburgse organisatie haalt met Monika Kruse, Karotte en Tapesh drie Duitse technohelden. Vergeet Kiesgrube dus even op 26 augustus.

Maze Festival is een co-organisatie van 3 vrienden die al jaren in het nightlife-wereldje werken. Eén als event organisator, grafisch ontwerper en dj (Patrick Urlings), Joery Gysen als verhuurder van sound & light en Kurt Vandeweerdt als fotograaf voor bijvoorbeeld Versuz. Alledrie delen ze een gemeenschappelijke passie voor house en techno. Met Maze bundelen ze dus hun krachten om een gezellig en kwalitatief festival te organiseren in de buurt van het drielandenpunt.

Net zoals afgelopen jaar gaat Maze Festival opnieuw door op het prachtige recreatiedomein Heerenlaak te Maaseik. Sinds de jaren zestig van de 20ste eeuw werd er grind ontgonnen in het Maaseikse gehucht Aldeneik. De krater die hierdoor ontstond vulde zich langzaamaan met Maaswater. De grindplassen die zo ontstonden vormen nu het domein Heerenlaak. (Zon), zee en strand, en dat in Limburg!

Over naar de muziek en de stagehosts. De vier stages worden gerund door: FloorFiller, At The Villa Group, 12 Inch Lovers en Nico Morano & Friends / Claydrum. Dit wordt nog eens aangevuld met een Ibiza-markt, vape-corner, talrijke droombedden en heel wat fancy foodtrucks. Boho-sfeer ten top!

FloorFiller Stage

FloorFiller werd uit quasi hetzelfde Limburgs hout gesneden als Maze Festival. Het mag dan ook niet verwonderen dat zij als stagepartner optreden. FloorFiller pakt op 26 augustus uit met headliners Karotte en Tapesh. Aangevuld met eigen talent als Bollen & Fichtner, Decoy, Vertier en Selem b2b Djumaa.

Tapesh verbleef vorige maand vooral in Ibiza. Daar draaide hij in de pannen van het dak in Ushuaïa / Hï Club:

At The Villa Stage

Zomerse house is alles wat de klok slaat op deze stage. Dj Licious die very very vèry hot is deze zomer zal daar mee voor zorgen. Hij passeerde de afgelopen maand alleen al op o.a. Tomorrowland, La Rocca en Dance-D-Vision. In augustus zal je hem vooral in Kroatië (Defected Festival) en Ibiza (Jockey Club) aan het werk kunnen zien.

Headliner voor deze stage is de Nederlander Ferreck Dawn. Hij zit al meer dan 13 jaar in het elektronische circuit en bracht muziek op grote house- en dancelabels als Spinnin' Records (waar hij nu ook exclusief onder contract ligt), Toolroom, Nervous, Material, enzovoorts. 

De twee eerder genoemde heren zullen bijgestaan worden door Double Pleasure, Dave Lambert, 2Dirty, Delafino, Dominico, Le Cher, Nothing But Funk en Dj Philip.

12 Inch Lovers Stage

Geen internationale big shots op de stage van 12 Inch Lovers. En dat hoeft zeker niet. Kwaliteit en ervaring genoeg met namen als Seelen, Mr Grammy, Christophe, Prinz, Ralpheus, Delicz, Gemeni en Stu. Sommigen van deze heren kennen het Belgisch clubleven vanbinnen en vanbuiten. Zij voorzien Maze Festival van de nodige groovy klassiekers!

Nico Morano & Claydrum Stage

De vierde stage bestaat uit de gebundelde krachten van Nico Morano (incl. vrienden) en Claydrum, het technoconcept van net over de grens in Maastricht. Eveneens van Nederland, maar dan achter de decks: Sandeep, Glenn Thompson en Olivier Weiter. Landgenoten zijn er ook: Mike Tohr en Labeatorium!

We hebben 1 grote naam dan nog niet laten vallen, met name Monika Kruse. Naast die andere Duitsers op de affiche toch ook wel een absolute headliner op Maze Festival dit jaar. De laatste komt er heel wat nieuw werk naar buiten van haar, samen met Pig&Dan. Vooral Get Me On van net voor de zomer willen we jullie niet onthouden:

Al wat aan het watertanden nadat je dit gelezen hebt? Wel, tickets kan je nog kopen via Tibbaa. Laat je dus volledig gaan!