Habitat: klein maar fijn festival (5/08)

Een gratis, op en top Leuvens festival, waar niet alleen muziek, maar ook kledij en food in de schijnwerpers worden gezet. Hierdoor kon je op Habitat Festival volk van alle leeftijden vinden. Het festival geeft lokale artiesten de kans om hun talent te laten zien.

Zo vond je op de Zelfkweek stage (what's in a name) bijna enkel Leuvense artiesten, waarbij Kingstep Soundsystem de spits mocht afbijten. Ze zorgden er zowaar voor dat het even stopte met regenen en zelfs de zon liet zich even zien na het horen van hun zomerse reggaeplaatjes.

Na hen was het aan de mannen van Shuttle om de feestgangers helemaal wakker te schudden. Ze zijn een fenomeen in de Leuvense fuifscene en hadden duidelijk hun fans meegenomen. Wie nog geen fan was, was dit wel na hun set. Shuttle draaide een mix van verschillende stijlen, maar vooral degelijke r&b.

Met Commodo en Silkie stonden twee dubstepfenomenen op het programma. Hier had het publiek duidelijk op staan wachten, de regen was plots zo erg niet meer.

Als afsluiter van Zelfkweek had Habitat Bredren binnengehaald, jawel, die van op Outlook Festival en Tomorrowland. Zij draaiden een heel erg fijne drum 'n bass mix. Een perfecte afsluiter van dit podium.

In Den Hof kon je ook genieten van muziek, waar je onder andere Stacks Of Wax kon vinden. Deze naam is vooral gekend om het feit dat ze enkel vinylplaten gebruiken tijdens hun set. Ze draaiden vandaag heerlijke loungemuziek waar je even op tot rust kon komen.

Exalt B2B Klåps zorgden er dan weer voor dat het publiek alles behalve tot rust kwam. Op deze muziek kon je gewoon onmogelijk blijven stilstaan en dit was ook te merken aan het volk aanwezig in Den Hof. En dan moest de grote afsluiter van deze stage nog komen. Rahaan was aanwezig om daar de laatste uurtjes aan elkaar te draaien, voor de beste disco en electrohouse moest je hier zijn.

Maar zoals eerder vermeld stond er vandaag niet alleen muziek op het programma. Zo had Habitat ook nog een derde podium: De Serre. Hier kon je komen luisteren naar interviews met onder andere Loïc, foodblogger bekend van VTM, kwam BAAS hun project voorstellen over hoe je zelf ook een onderneming zou kunnen opstarten en had Geschoren Aap het samen met zijn publiek over storytelling, co-creatie en over hoe je daarmee de wereld kan veranderen.