Nief Gerief #10

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

TNTS - Finding Essence EP

Beginnen doen we met een rijzende ster uit eigen land. De Antwerpenaar TNTS brengt ons drie melodieuze technonummers op Francesco Tanzi zijn Natura Viva Black label. Stevig dansvloermateriaal dat onder andere al support kreeg van Animal Trainer en Nick Warren. (Koop)

Laser - Body EP

In 1993 bracht Laser - bekend van het gelijknamige Laser - de dubbel-EP Body Beat / Body Under uit. De plaat ging verloren in de dansgeschiedenis, tot Dan Ghenacia hem enkele jaren geleden opnieuw opviste en er menig club mee op stelten zette. En omdat Dan geen egoïstisch man is, zorgde hij voor een heuse repress op zijn eigen Apollonia label. (Koop)

Danny Daze, Shokh & Patrice Bäumel - SPEICHER 98

Voor die nieuwe EP op Kompakts Speicher-reeks sloegen Danny Daze en Shokh de handen in elkaar. De heren werkten samen in een studio in Keulen aan het obscure techno-electro nummer Aire. Amsterdammer Patrice Bäumel vervolledigt deze prachtrelease met Sorcery. (Koop)

Innellea - Wo Ist Kurt? EP

Het Duitste duo Innellea verschijnt voor het eerst op onze radar met deze zeer delicaat geproducete dubbelsingle Wo Bist Du / Kurt. Ze doen dit op het Hamburgs-Berlijnse URSL label, dat recent onder andere al muziek uitbracht van Nico Stojan en Kotelett & Zadak. (Koop)

Barry Green - Diversity EP

Bunk3r R3cords, het label van landgenoot Twisted Kurt, levert al jaren met de regelmaat van de klok harde, underground techno. Deze keer is Barry Green aan de beurt met een drietand aan harde feestplaten. Door het citeren van Writing Patterns While Sitting On a Unicorn, tonen wij graag onze waardering voor deze ingenieuze tracknaamgeving. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief