Dansen op den boerenbuiten: After Hype Open Air (26/08)

Het open air festival After Hype zet op 26 augustus het Waasland op z’n kop. Na de succesvolle editie van vorig jaar gaat After Hype ook dit jaar op zoek naar de beste sfeer en elektronische muziek. Platenruiters van dienst zijn onder andere Vision Machine, Solina, Caspar, Captain Flash en Interface.

Zowel de naam van het festival als de headliners verraden dat After Hype om techno en diepe beats draait. Vision Machine maakte de afgelopen weken deel uit enkele leuke promostunts voor Aftrsun Festival. Hij speelde een set in een luchtballon boven Antwerpen en zette de studio van Tibbaa ON AIR in de figuurlijke hens. Is er trouwens een keet in Vlaanderen waar Vision Machine nog niet heeft gedraaid? Ze zullen schaars zijn…

Solina, de enige dame op de affiche, brak onlangs het kot nog af op Thé Dansant en zoekt dat nog eens over te doen op After Hype. De combo tussen melodieuze techno en ranzige stampers blijft voor Solina een succesformule. Als we de link met Thé Dansant doortrekken komen we uit bij Caspar, die op Labyrinth Open in Kroatië present tekende op de TD stage.

Caspar kent z’n klassiekers en dat hoor je ook terug in zijn sets. We betrapten hem op het spelen van Booka Shade's Body Language, de plaat die herleeft dankzij Jax Jones, en dat mag hij zeker blijven doen. Bij Captain Flash daarentegen komen we die plaat hoogstwaarschijnlijk niet tegen. Onder het motto Save The Rave loopt de kapitein al tientallen jaren alle festivals en feestjes plat, of het nu voor of achter de decks is. Om in de sfeer te komen voor After Hype Open Air maakte Captain Flash een exclusieve mixtape. Herlees zeker eens ons interview met Captain Flash.

Captain Flash kende zijn grootste succes met z'n remix van Vitalics Poison Lips, maar ook zijn release op Keatchen Records mocht gehoord worden. Door de jaren heen bouwde hij een vriendschap op met dj/producer/organisator Interface. Jonathan ‘Interface’ Brahimi ademt muziek, dag en nacht. Met After Hype wil hij zijn liefde voor muziek overbrengen naar de mensen op een aimabele manier.

Interface is naast draaien ook ijverig bezig met het producen van platen. Begin dit jaar kwam The Past uit op Vintage Deep Records en er zit nog veel meer in de pijplijn. Zijn sets omschrijft hij zelf als krachtig melodisch, en dat is best accuraat. Verder staan Spic & Span, Pedro en Sascha op de line-up van After Hype Open Air.

Info en (de laatste) tickets voor €15 vind je op de Facebook-pagina van After Hype. Wees snel want de plaatsen zijn beperkt en de tickets vliegen de deur uit als zoete broodjes. After Hype Open Air gaat door op de boerenbuiten van Bazel. Stevig schoeisel is geen overbodige luxe, net als een goed functionerende gps.

Foto’s copyright After Hype.

Ontdek meer...Festival
Artiesten in dit artikel