Nief Gerief #11

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Gacha Bakradze - We Must Be Woods EP

Als voorproefje op zijn album dat later dit jaar op Apollo Records uitkomt, serveert de Georgiër Gacha Bakradze ons deze fijn We Must Be Woods EP. De zoete deuntjes werden al geconcipieerd in de herfst van 2016 maar worden nu pas op de wereld losgelaten. (Koop)

Various Artists - Re:works Piano

Decca Records moet met bijna tachtig (!) jaar op de teller zowat het oudste label ter wereld zijn. Toch blijven ze relevant, deze keer door hedendaagse elektronische artiesten klassieke goden in de blender te laten gooien. Denk Beethoven en Dusty Kid, Debussey en Second Storey of Chopin en Third Son. (Koop)

Pact Infernal - Monad XXV

Nummer vijftien van de Monad-reeks op Stroboscopic Artefacts brengt ons bij de mysterieuze voorman van Horo. Pact Infernal bracht dit jaar zijn indrukwekkende debuutalbum Infernality uit; en gaat hier gewoon op zijn aantrekkelijk duister elan voort. (Koop)

Point Sole - Age EP

De betere house en technoplaten uit Spanje komen vaak uit de hoek van Sincopat. Met deze Age EP van Point Sole is dit niet anders. De Catalaan brengt een optimistische mix tussen house en techno. De remix die het pakket vervolledigt komt van Martinet, een man die in het oog gehouden moet worden sinds zijn recente werk op Last Night On Earth. (Koop)

The Smiths - How Soon is Now (Maceo Plex Edit)

Maceo Plex neemt How Soon is Now van Morrissey en co onder handen. De kopman van Ellum besloot zijn boogie edit bovendien gratis weg te geven, altijd mooi meegenomen! (Gratis download)

Perth Drugs Legend - Tunes fae a Teuchter EP

De naar eigen zeggen meest iconische inwoner van het Schotse Perth heeft een nieuwe EP klaar. De openingstrack Hunters House Party zet met gemak iedere club op stelten, terwijl de rest van de EP inzet op tragere, obscure industriële techno. De legende is niet geboren, maar is ook niet aan flarden geschoten. (Koop)

Various Artists - 1 Year MTZ Records Anniversary

Het Belgische MTZ Records mag dit jaar één kaars uitblazen en dat wordt gevierd met een extra lange compilatie. Naast raak werk van labelbonzen Rodrigo Ferran & Minitraumz doen ook Oliver K, Vontech, Gwendelarose en Amih meer dan hun duit in het zakje. (Koop)

Dave Clarke ft. Mark Lanegan -  Charcoal Eyes (Glass Tears) (single)

Wanneer twee grootheden de handen in elkaar slaan, is het altijd uitkijken geblazen. Soms flopt de samenwerking, en soms wordt het een waar succes. Dit duet tussen Mark Lanegan - ja, die van QOTSA - en Dave The Baron of Techno Clarke helt zwaar over naar succes. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief