Nief Gerief #12

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

Lone - Ambivert Tools Volume Two

Kort na de release van zijn eerste Ambivert Tools in mei verwent Matt Cutler ons in Volume Two opnieuw met sfeervolle houseplaten. Label van dienst is ons eigenste R&S Records, dat altijd bij de pinken is als er knap werk uitgebracht moet worden. (Koop)

Second Storey - Lucid Locations LP

Wanneer Alex Storey een nieuw album uitbrengt op Houndstooth, moet je alle platen tenminste een keer beluisteren. De Britse klasbak verovert alvast onze harten met zijn narratieve baslijnen en eindeloos effectenarsenaal. (Koop)

Raxon - Detla EP

De in Barcelona residerende Egyptenaar Raxon maakte dit plaatje op weg naar een festival in Zuid-Afrika. Het plan was de productie nog te verbeteren na het festival, maar de plaat sloeg zo hard aan dat veranderingen onnodig waren. Beide singles komen uit op Sodai, het label van de Litouwer Garden Of Gods. (Koop)

Bedouin - Set The Controls For The Heart Of The Sun EP

Rami Abousabe and Tamer Malki nemen een serieus risico door de Pink Floyds klassieker Set The Controls For The Heart Of The Sun te coveren. Alles lijkt echter wonderwel goed uit te draaien, en op de koop toe levert Guy Gerber een prima remix. (Koop)

Kid Only - Mind State EP

Taub Recordings introduceert de nog maar twintig jaar oude producer Kid Only. De jongeman levert vier bovengemiddelde old school house deuntjes die voldoende punch hebben om de dansvloer tot de late uurtjes te vullen. (Koop)

Harro Triptrap - Soulmate EP

Het koste de geheimzinnige Harro Triptrap bijna twee jaar om deze Soulmate EP klaar te stomen. De Duitser gaat op zoek naar zijn diepste ik met de hulp van de vocals van Anes Krpic. Het Berlijnse Amselcom zag de platen graag komen en geeft ze een plaatsje op de markt. (Koop)

Superpitcher - The Golden Ravedays 8

Superpitcher bevestigd na het eerder door ons uitstekend bevonden The Golden Ravedays 7 met nummer acht in zijn reeks. Tot een kwartier lang durende ontspannende deuntjes die het concept reizen door muziek volledig waar maken. (Koop)

Ramiro Lopez & Andres Campo - Pachamama EP

Eveneens in bloedvorm is Ramiro Lopez. Op zijn nieuwe ODD Recordings gaat hij, na een release met partner in crime Arjun Vagale, een duet aan met Andres Campo. Spectaculaire techno voor de grote podia. (Koop)

Marlena Shaw - Woman Of The Ghetto (Catz 'n Dogz Remix)

Iedereen kent de sample van St-Germain zijn Rose Rouge. Wat weinig mensen echter weten is dat dit de stem van Marlena Shaw is. Het beestige duo achter Pet Recordings neemt het originele Woman Of The Ghetto onder handen en speelde er deze zomer al verschillende festivals mee plat. (Koop)

Sebastian Voigt - Untitled Reworks

De in 2016 gereleasde Untitled Ep van Sebastian Voigt krijgt twee schitterende herwerkingen op Outcast Oddity. De beste van de twee komt van onze landgenoot Locked Groove, de andere van Zweedse opkomende man Simon Haydo. (Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief