Sluit de zomer af met Krankenhaus

Krankenhaus opent september met een tweedaags feest in hun thuisbasis Sint-Niklaas tijdens het stadsfestival VILLA PACE. Ze regelden een internationale line-up met kleppers als Detroit Swindle, Baikal, Cleveland, JP Enfant, maar ook toppers van eigen bodem in de vorm van Konna, Bafana x KaraweneVagebond en WLC ft Mona Lee zijn van de partij. Het gekke van dit alles? 't Is gratis!

Sinds 2013 is de Open Air van Krankenhaus een must in Sint-Niklaas. Ze rondden er zo de zomer af met kwalitatieve house. Zeker dit jaar kreeg de organisatie een boost, na hun hosting van de Rave Cave op Tomorrowland. Hun tweedaagse dit weekend is er dan ook niet naast. Vrijdag kan je dansen op de plaatjes van Baikal, de Duitser heeft een drukke zomer achter de rug mede dankzij z'n laatste Pelican's Flight EP op z'n eigen label Maeve. Die bevat twee melodische techno tracks waar je helemaal in kan wegdromen.

Ook de Luxemburger Cleveland zal vrijdag de decks bespelen. Hij woont nu in Berlijn, maar kent ook Brussel en diens Fuse als z'n broekzakIn z'n sets steekt hij invloeden van verschillende genres die leiden tot één hypnotisch geheel. Z'n laatste EP Atlas werd gereleased op John Talabot's Hivern Discs. Petje af!

Uit eigen land komen Studio Brussel-dj Konna, die op Pukkelpop een heel straffe set speelde. En het duo Vagebond, uit Sint-Niklaas, speelt een thuismatch. Beide namen speelden al in de grootste clubs van ons land en zullen ook deze keer niet teleur stellen.

De dag erop kunnen we dansen op de muziek van onze noorderburen, Detroit Swindle. Oftewel Maarten en Lars, een duo gevormd door de liefde voor dezelfde muziek. Samen startte ze Heist Recordings op, een label met releases van Fouk, Nebraska, Max Graef, Nachtbraker, Adesse Versions, Frits Wentink, M.ono, Obas Nenor, Andy Hart, Brame & Hamo en het duo zelf natuurlijk. Maar ze brachten ook muziek uit op labels als Freerange, Future Classics en Dirt Crew. Herkenbaar aan hun sets is de verscheidenheid van stijlen uit verschillende delen van de wereld en hoe ze hier steeds een heerlijke groove in blijven houden.

Een andere naam die afzakt uit het noorden is JP Enfant, een resident van De School en een belangrijk persoon in de Amsterdamse techno-scene. Als dj, producer, promoter en label manager heeft JP enorm veel kennis en ervaring. Zijn collectief/label, LET – Les Enfants Terribles, is een vaste waarde in de hoofdstad van Oranje. Je beschrijft zijn geluid als stomende en licht melancholische techno die gemaakt is voor de dansvloer.

Het Belgische deel aan zaterdag is de B2B set van Bafana en Karawane. Bafana komt uit Gent en is daarom ook vaste klant in de Charlatan. Karawane is een piekfijne selector die lijstjes maakte voor het jammer genoeg uitgestorven 22tracks. Tot slot is er WLC ft. Mona Lee. Verwacht een set à la Red D ft. Lady Linn, live vocals gemixt met de fijnste house platen. 

Meer info over dit tweedaagse house- en technofestijn vind je hier. Fuzz mag bovendien gratis drankvouchers twv €25 weggeven!