Kozzmozz trekt naar Antwerpen met Marcel Fengler en Pfirter (9/09)

Eerder deze week spoelde een golf van blijdschap en opwinding door de harten van de Antwerpse technoliefhebbers. Kozzmozz waagt zich kort na Tomorrowland een tweede keer dit jaar aan een doorsteek naar Antwerpen. Deze keer richt het Gentse concept zijn pijlen op Ampere en brengt naast hun eigen residents Spacid en Kr!z, ook Marcel Fengler, Sterac, Pfirter, Tama Sumo en Lakuti op 9 september mee.

Kozzmozz is sinds zijn eerste editie in 1995 een baken in het Gentse landschap voor fans van steengoede techno die houden van een prachtig soundsytem. De laatste jaren vinden hun evenementen voornamelijk plaats in de Vooruit of de ArtCube. De oversteek naar de relatief nieuwe club Ampere lijkt dan ook een perfecte gelegenheid voor de Gentse clubber om kennis te maken met de Antwerpse scene.

 text

Nog belangrijker dan een uitstekende locatie is uiteraard het muziekmenu zelf. En voor Kozzmozz is dat doorgaans altijd hetzelfde: techno, techno en techno. Marcel Fengler, labelbaas van het toonaangevende Index Marcel Fengler, staat met recht en rede bovenaan de spijslijst. De man achter geavanceerde composities als Shitau of meestampers als Frantic laat iedere dansvloer met verstomming achter.

De andere headliner van dienst en vaste klant op de Kozzmozz line-up is Steve Rachmad. De Amsterdammer heeft er een patent op om het publiek volledig op zijn hand te krijgen bij iedere set die hij speelt. Dat heeft hij voornamelijk te danken aan zijn altijd innovatieve platenkeuze en uitstekende feeling met het publiek, talenten die niet iedere producer kan voorleggen.

Een andere man die een club volledig wild kan maken, is Token-voorman Kr!z. In Antwerpen gaat hij voor een back-to-back met zijn Argentijnse evenknie Pfirter. De aanvoerder van Pole Group kent in zijn machtige producties geen gelijke, wat zijn dj-vermogen betreft blijven we wat in het ongewisse, wegens niet zo vaak in België.

Wanneer we eerder driemaal het woord techno uit onze pen lieten stromen, doelden we vooral op de Main Room. In de Volt-zaal nodigt Red D namelijk Tama Sumo - resident in de Panaroma Bar - en Lakuti uit. Een technovrije zaal kunnen we alvast niet beloven, aangezien je maar nooit weet met deze drie muzikale duizendpoten.

Deze speciale Antwerpse editie van Kozzmozz gaat door op zaterdag 9 september in de Ampere. Tickets kan je kopen via de website van Kozzmozz.

Coverfoto bij dit artikel door Kozzmozz.