Die Vogel stal de show, Amelie Lens de nacht tijdens K&I (26/08)

Kowboys And Indians is één van de steunpilaren van Kompass als het gaat om de evenementen die er gehouden worden. Ze waren er al van in het begin bij en geven nu regelmatig kwalitatieve feestjes op vlak van decoratie, animatie en muziek.

 

Na ons laatste bezoek  vonden we het zeker de moeite om nog eens langs te gaan. Deze keer was het thema ‘sealife’, met dit in het achterhoofd vormde de K&I crew zowel de zaal binnen als de open air area om tot een ludiek sfeerplaatje.

 

 

Overdag werd er lekker gedanst op house, om dan over te gaan in kletsende techno binnen. De koer werd muzikaal verzorgd door Die Vogel, Die Clique, Leesa en Rud Cinz. Binnen kregen we 3 back to backs voorgeschoteld waaronder de hoofdact Amelie Lens B2B Farrago.

 

In het oog springend was de speciale live act van Die Vogel waarmee ze buiten afsloten. Met behulp van hun ensemble aan instrumenten speelden ze een opwekkende electro / house set, die de toestromers in de mood bracht voor wat nog een lange nacht ging worden vol feest en euforie.

 

We verhuisden naar binnen waar One Track Brain en OGENN de Kontrolekamer aan het opwarmen waren. Amelie Lens en Farrago zorgden ervoor dat de laatste plaatsen op de dansvloer gevuld werden.

 

 

Opbouwend begonnen ze aan hun 4 uur lange B2B set, waarbij ze eerst enkele neutrale platen draaiden zoals de nieuwe van Slam. Onbescheiden en terecht pronkte Amelie ook met haar eigen releases. Zo kregen  we onder meer haar nieuwe In Silence en haar al iets oudere single Contradiction te horen.

 

 

Het duo goochelde met invloeden van verschillende techno genres afhangend van de evolutie van de set, waardoor we een brede waaier  aan tracks te horen kregen van compleet verschillende artiesten.

 

Ze waagden zich bijvoorbeeld aan een recent gereleaste plaat van Floorplan // Robert Hood , let the church. Later maakten ze een transitie naar enkele hardere schijven.

Ook Percs Look what your love has done to me, die deze zomer niet meer weg te denken is uit een Amelie Lens set ontbrak niet. Verder kregen we de massieve hit van Rod Malmok te horen genaamd Hor.

 

 

De klassieker Deception van DJ Randy, die de laatste tijd veel te horen valt in sets van Nina Kraviz, werd er ook even tussen gesmeten, zowel als één van de remixes van de semi-klassieker Dark Manouvres. Ten slotte sloot Massimo Mephisto op zijn gekende wijze alweer een geslaagde Kowboys And Indians af, deze keer met Tom Dazing aan zijn zijde.

 

Gerelateerd