Curfew: een cozy open air naast het Kasteel van Laarne (26/08)

Al 2 jaar houdt Curfew House events in en rond Gent. Na hun vorige geslaagde editie aan de Blaarmeersen met Kerri Chandler besloten ze om naar Laarne te trekken voor hun derde open air.

Ditmaal was de eregast van dienst Derrick Carter. De Chicago house legende, gezien als een van de betere underground dj's van het genre, kwam er een krachtige set spelen bij zonsondergang.

Maar dit deed hij niet alleen. Het 14 uur lange evenement werd ingevuld met namen zoals Red D, DEEJAMES, No Shit Like DeepBart Ricardo en vele meer.

We besloten om er rond de middags al bij te zijn en wat ons meteen opviel was de aangebrachte, mooi verzorgde decoratie en indeling van het mini festival. De open air werd verdeeld in verschillende segmenten. Zo was er de dansvloer, een "chill zone" en een catering gedeelte aan de ingang. 

David Foyh was er het geïnstalleerde Funktion-One systeem aan het opwarmen. Om 16.30 u was het de beurt aan Red D om enkele vinyl plaatjes te spinnen, waarmee de eerste plekjes op de dansvloer ingevuld werden. DEEJAMES nam over van onze Belgische house veteraan en verwende ons met een anderhalf uur aan fijne deuntjes.

Het duo van No Shit Like Deep begon te draaien om 19.30u en bracht het publiek aan het juichen met een plaat van The Black MadonnaHe Is The Voice I Hear. Iets later hoorden we ook Paul Johnsons Get Get Down.

Hoe later de avond, hoe meer volk er toestroomde en naarmate de opkomst van Derrick Carter naderde begon de sfeer pas echt in te kicken. Om 21:00 was het zo ver,  twee uur lang liet hij ons proeven van zijn befaamde Chicago House. En hij stelde ons niet teleur want het was twee uur lang genieten!

Wij hebben er in ieder geval van genoten. Er worden namelijk niet zo veel house feestjes gegeven in Vlaanderen als je dit vergelijkt met bijvoorbeeld techno, wat events als deze toch wel unieker maken. Daarom kijken we zeker uit naar meer van Curfew en organisaties die ditzelfde pad opgaan.