Ook Arca neemt Ryuichi Sakamoto onder handen

Ongeveer twee maanden geleden kondigde Ryuichi Sakamoto een reeks remixen (hoeveel is onduidelijk) aan van zijn nieuwe album async met als eerste track Andata herwerkt door Oneohtrix Point Never. Nu is het tijd voor de volgende episode in Async - Remodels: een async-remix (de gelijknamige track, niet het album) van Arca.

De Venezolaanse producer, die tevens de poulain van Kanye West en Björk is (die laatste konigde pas nog aan dat Arca haar nieuwe album dat er binnekort aankomt volledig geproduced heeft), bracht enkele maanden geleden zijn derde studioalbum uit, waarin hij voor het eerst zijn eigen stem liet horen. Dit nasale, maar o zo mooie, gezang komt ook in deze remix terug, wat op zich vrij uniek is.

Waar de originele versie voornamelijk klinkt als een puffende machine die op strak gespannen snaren slaat, brengt Arca wat meer kleur aan het geheel. Zijn verknipselde beats lijken roots te hebben in de Ryuichi's oorspronkelijke opnames en vormen samen met de nodige mysterieuze synths en bassen een geheel dat heel wat interessanter (en ook heel wat mooier) is dan de originele versie. Wat kan je meer verwachten van een remix?

Ontdek meer...Remix
Artiesten in dit artikel