ABSTRKT sluit hun zomerseizoen af!

Het Gentse ABSTRKT sluit de zomer af zoals ze die zijn begonnen. Een open-air event waar kunst en muziek samen komen in een hangar. Deze keer worden de beats verzorgd door het Belgische duo Borealis, een b2b-set van Thang en John Noseda, Italiaan Fango en Amsterdammer San Proper

Na 4 jaar is ABSTRKT al een fenomeen in het Gentse. Ze zijn een creatief collectief dat op zoek is naar de perfecte connectie tussen muziek en interactieve kunst. Zo hadden ze afgelopen zomer een stage op Paradise City en de Lokerse Feesten. In 2014 wonnen ze de RBE award voor Best Breakthrough Party. Unieke feestjes geven kunnen ze dus en dat zullen ze voor deze afsluiter alweer eens bewijzen.

Borealis, de twee liefhebbers van house en disco, zullen de hangar plaatje per plaatje wat warmer en gezelliger maken. De heren zijn eveneens de co-founders van We Bring You, ook een muziekconcept. Één helft van het duo is de eigenaar van Crevette Records in Brussel, verwacht je dus maar aan een 3 uur durende set gevuld met exclusief zwart goud. 

Daarna volgt een b2b set van twee veteranen in het vak, Thang en John Noseda. Een mix van disco, hippie dance, italo, jungle house, leftfield techno, noem maar op. De twee zitten buiten het draaien ook niet stil. Zo is John Noseda co-organisator van WE CAN DANCE, Kitsch Club en Kelly Palmer. Terwijl Thang deel uit maakt van de 1988-gang die underground techno evenementen organiseert in Kompass Klub maar hij is ook part of the team bij ABSTRKT.

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 17.0px 0.0px; line-height: 20.0px; font: 17.0px Helvetica; color: #333333; -webkit-text-stroke: #333333}
span.s1 {font-kerning: none}

De eerste internationale naam op de timetable is FANGO. Ook wel The hottest thing in the 4/4 business right now genoemd door Kompakt baas Michael Mayer. Vorig jaar bracht hij zijn Viscera EP uit, 3 tracks waarbij “Rectum” eruit sprong. Verschillende grote artiesten als Maceo PlexDixonLaurent GarnierMano Le ToughSolomon en Ben UFO staan achter het werk van de Italiaan. 

Een bekende naam in het Undergroundse nachtleven van Amsterdams is niet Mr. maar San Proper. De afgelopen 15 jaar draaide hij in grotere clubs en festivals maar ook in kleine ondergrondse kelders doet hij z’n ding. Vooral geliefd door zijn disco en house sets maar ook acid of afro-beat ligt hem. In zijn live shows gebruikt hij zijn eigen vocals in combinatie met analoge en digitale gear, zijn stem komt wel nog terug in zijn dj-sets. San werkt ook samen met recentere labels als Rush Hour of Dekmantel. In zijn eerste releases presenteerde hij zijn even muzikale vrienden die werden opgepikt door Laurent Garnier.

Buiten dansen kan je ook een tattoo laten zetten of smullen van een foodtruck. Qua kunst is er Outdoor TV door Caerus Vision,verschillende werken van Plastik Goodies en decoratie door Thomas Vandekerkhove. Tickets kosten 14 euro/ticket of 50 euro als je met een groep komt van 5 personen. Ze zijn hier verkrijgbaar.

Ontdek meer...Event
Artiesten in dit artikel