Nief Gerief #15

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

SP-X - Contours Of The Soul EP

De geheimzinnige SP-X maakt na twee jaar van complete radiostilte zijn comeback in technoland. Na succesvolle releases op Komisch en Time To Express verdween de Brusselaar volledig van de radar. De rauwe Contours Of The Soul EP komt uit op Cleric zijn nieuwe PROJEKTS label en is de aanleiding voor een heuse wereldtournee. (Koop)

Steffi - World Of The Waking State LP

Steffi, een van de voornaamste residents van de Panorama Bar, is met haar derde langspeler op Ostgut Ton niet aan haar proefstuk toe. Dat de Duitse haar interesse veel verder reikt dan dansmuziek bewijst ze met deze tien fijne en diverse platen. (Koop)

Tricky - ununiform LP

Adrian Thaws, oftewel Tricky, weet na dertien studioalbums nog altijd waar de klepel hangt. Het duistere en diepe ununiform staat bol van de samenwerkingen met onder andere Scriptonite, Asia Argento, Mina Rose en Martina Topley-Bird.(Koop)

Emmanuel - Rave Culture LP

Emmanuel Beddewela is er eentje uit de duizend. Bijzonder jong, maar met een enorme gedrevenheid stampte hij het succeslabel ARTS uit de grond. Dat label werd een referentie voor alles wat met donkere, harde techno te maken heeft. Als kers op de taart presenteert hij ons zijn debuutalbum Rave Culture. Een onontbeerlijke plaat voor iedereen die zich liefhebber van het genre noemt. (Koop)

Dj Python - Dulce Compañia EP

Dat Dj Python zijn muziek probeert te verkopen als deep reggaeton is wat ongelukkig. De bijzonder aantrekkelijke mix tussen shoegaze, tribale house en trance verdient immers veel beter dan een vergelijking met goedkope Zuid-Amerikaanse popzangers. (Koop)

Kölsch - 1989 LP

En Kölsch die producete voort. De Deen is intussen bij het vermoedelijke jaartal 1989 aangekomen en blijft werk van ongehoorde kwaliteit leveren op Kompakt. Deze keer in onderonsjes met het Heritage Orchestra onder leiding van Gregor Schwellenbach. (Koop)

Rhythm Mind - Footsteps EP

Victor De Roo werkte meer dan twee jaar aan sommige tracks van deze volledig analoog opgenomen EP voor ensemble, het label van Kong en Gratts. Voor een uitgebreide analyse van de EP kan u terecht bij onze recensie.(Koop)

Sophia Saze - Solace EP

Dusk & Daze is het in Brooklyn gevestigde label van Sophia Saze. De Georgische is in de Amerika's een gewaardeerde naam dankzij haar verfijnde producties en multimediawerk. Ook op deze EP stelt ze haar dromerige, soms offbeat techno tentoon. Het pakketje wordt vervolledigd door een eclectische remix van Benjamin Damage en twee interpretaties van Umwelt. (Koop)

Kmyle - Northern Landscapes LP

De Franse technohoop Kmyle komt met een volledige langspeler op Skryptöm, het label van Electric Rescue. De man uit Toulouse, die eerder al ophef maakte op het label met Fugue, brengt dertien nummers vol loodzware drumprogrammaties en kosmische sounds. (Koop)

Various Artists - Klockworks 20

Klockworks viert zijn twintigste release en laat dit niet onopgemerkt voorbij gaan. Ben Klock stelde een compilatie van twintig nummers samen kon daarvoor onder andere rekenen op Trevino, DVS1, Etapp Kyle, Sterac, ROD, Heiko Laux, Jay Clarke, Dax J en Jon Hester.(Koop)

Abyssal Chaos - Fallen Empires EP

De Berlijnse koning van de onderwereld en voorman van Advanced Music brengt drie splinternieuwe, snoeiharde platen uit op zijn eigen label. Het iets diepere remixwerk komt van zijn gewaardeerde collega en stadsgenoot Pierre Deutschmann.(Koop)

4Tek Cresuaers EP

House Cookin' Records introduceert 4Tek aan de wereld. Over de man is weinig geweten maar zijn feel good deep house heeft zeker voldoende inhoud om enkele vooraanstaande trommelvliezen wakker te schoppen.(Koop)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief