Nief Gerief #16

In de rubriek Nief Gerief selecteren wij de beste releases die de elektronische muziekwereld de afgelopen zeven dagen te bieden had. Met de focus op ongepolijste diamanten en een voorkeur voor Belgische meisjes en jongens, toveren wij iedere week de nieuwste pareltjes op uw scherm en in uw oren. 

A. Brehme - Intiyat EP

Form and Function, het nog altijd nieuwe vinyl-only label van Steven Van Belle (Pilose) en Dieter Denooze, is na eerder werk van Border One aan zijn tweede release toe met drie schijven van A. Brehme. Dat dit de Brusselse dj zijn debuut-EP is, valt niet te horen aan zijn diepe, hypnotische producties. (Koop)

Johannes Heil  - Gospel LP

Het elfde studie-album van de Duitse meesterproducer Johannes Heil wordt meteen de eerste langspeler op Anre Kronert zijn Odd Even Records. Het album, incluis twee samenwerkingen met Markus Suckut, loopt over van heerlijk efficiënte technoplaten.

Len Faki - My Black Sheep 10Y Anniversary Mixes

Tien jaar geleden bracht ene Len Faki My Black Sheep uit op Podium Records, destijds een sublabel van Figure. Het nummer won razendsnel aan populariteit en werd een heuse hit in Berlijn. Tien jaar na datum nemen Deetron, Jimmy Edgar, Truncate, Cleric en Matrixxman het nummers onder handen op deze uitmuntende remixcompilatie. (Koop)

Lakker - Eris Harmonia EP

Het in Berlijn vertoevende Ierse duo Lakker, befaamd voor hun kristalheldere en innovatieve sounddesign, levert een nieuwe EP op Eotrax, het label van hun landgenoot Eomac. Na hun geniale Struggle & Emerge (op R&S Records) ging het duo in de studio op zoek naar nieuwe inspiratie. Dat ze die gevonden hebben, zijn we vrij zeker na het beluisteren van hun nieuwste worp. (Koop)

Bryan Chapman - Jnana Found, Jagrat Begins EP

Monotony - niet de meeste aantrekkelijke labelnaam - is de uitlaatklep voor Bryan Chapman zijn meer stripped-back en rechtlijnigere producties. Iets wat de Brit wat ons betreft gewoon mag blijven doen. (Koop)

Blawan - Nutrition EP

Jamie Roberts en zijn Ternesc-label lijkten al een eeuwigheid mee te gaan, toch is deze dubbel-EP nog maar de vierde release op het label. De Brit stelt nogmaals zijn eenvoudig maar rake analoge techno met duidelijke UK-touch tentoon. (Koop)

Michael Klein - Hub Three EP

Michael Klein nodige voor deze collaboratieve release op Second State Audio vier bevriende producers uit in zijn studio. Pan-Pot, Stephan Hinz, Roman Lindau en landgenote Amelie Lens kneedden elk een stevige technotrack. (Koop)

Francesco Mami - 101091 EP

De bij ons wat vergeten Fransesco Mami prikt met een drieledige EP op Rhythm Cult. De Londense sound purist haalde zijn inspiratie bij de Lynch-kraker Dune. De muziek laat zich tekenen door subtiliteit en voortdurende motie, waarmee Mami zijn absolute klasse laat zien. 

Industrialyzer - Analog Planet EP

Ricardo Rodrigues herinnert de wereld er nog eens aan dat hij wel degelijk een steengoede technoprodcuer is. Als we de Portugees de laatste jaren soms een lak aan kwaliteit verweten, moeten we deze analoge EP op Synewave een wederopstanding noemen. (Koop)

Various Artists - From Sound To Silence

De diepste en meeste intrigerende compilatie van de week komt zonder meer uit Italië. Obscura, het label van Agents Of Time, komt met negen originele nummers van de deskundige handen van Voiski, Francois X, The Hacker, het Nederlandse duo Abstract Division, een in bloedvorm verkerende Biemsix en de labelbonzen zelf. (Koop)

thds - Peace Green (single)  

De schoolvrienden Pierre en Raoul maken een intrigerende mix tussen elektronische en akoestische wereldmuziek. Het met flitsen Jaar-achtige nummers is bovendien gratis te downloaden. (Gratis download)

Meer nieuw materiaal ontdekken? Neem zeker een kijkje bij ons vorig Nief Gerief:

Meer Nief Gerief