Kozzmozz verwelkomt Luke Slater en Keith Carnal in Hasselt

Voor het tweede deel van hun tour trekt het oudste Gentse technoconcept op zaterdag 14 oktober richting de Labyrinth Club. In Hasselt ontvangt Kozzmozz de Britse legende Luke Slater en de Nederlandse coming man Keith Carnal. Op de line-up worden zij bijgestaan door de momenteel onstuitbare Farrago en Kozzmozz-resident en -organisator Spacid.

Waar Kozzmozz on tour eerder deze maand nog de in de Antwerpse Ampère keet ging schoppen, gaat het deze keer nog een provincie verder. De Gentse organisatie, die doorgaans de Vooruit of de ArtCube als thuisbasis verkiest, stuurt zijn zonen en dochters deze keer uit naar de Labyrinth Club, een begrijpelijke keuze. Hoewel de club maar eind 2015 de deuren opende, heeft ze dankzij sterke boekingen al een uitstekende reputatie opgebouwd.

En dat is met de iconische Luke Slater niet anders voor deze samenwerking met Kozzmozz. De bijna vijftigjarige man uit Crawley draait al sinds de late 80's mee in de elektronische muziekscene. Sinds zijn eerste album in 1993 bracht hij als Planetary Assault Systems verscheidene topalbums uit op Ostgut Ton, Peacefrog Records, NovaMute en zijn eigen Mote-Evolver. Tussendoor mixte hij nog een Fabric-compilatie in elkaar en zette hij over al ter wereld clubs op stelten met zijn razende technosets.

Onze Noorderbuur Keith Carnal komt voorlopig niet in de buurt van dat palmares, maar is er wel stevig aan het bouwen. Sinds de release van zijn meestamper Untold volgden de ene indrukwekkende release na de andere op Affin en A R T S (Sword Play, RacidenceSawmill). Met zijn uitgekiende sound en uitstekend gevoel voor diep snijdend technodrama hakt hij iedere dansvloer met beangstigende precisie aan mootjes.

Een andere man die het afgelopen jaar indruk maakte op het label van Emmanuel, is onze landgenoot Farrago. Zijn Where Angels Go Trouble Will Follow EP en zijn samenwerking met Amelie Lens, Weight Of The Land, behoren tot de beste technoproducties van dit jaar. Hoewel Sam Deliaert nog niet hetzelfde aantal jaren op de teller heeft als de headliner, zijn wij ervan overtuigd dat zijn set zijn mannetje zal staan.

Organisator en resident Spacid vervolledigt tenslotte de line-up met een altijd technisch correcte en creatieve openingsset. De samenwerking in Hasselt lijkt een ideale gelegenheid voor dansers uit Limburg en omstreken om eindelijk eens op te stijgen in de befaamde Gentse spaceshuttle van Kozzmozz

Wie er graag bij wil zijn in Hasselt op zaterdag 14 oktober kan voor een zeer schappelijke 16,5 euro tickets aankopen via de website van Kozzmozz.